Search

Ο κόσμος του παιδικού μόντελινγκ μέσα από την ιστορία των διδύμων Ava Marie και Leah Rose Clements

Η ιστορία δύο δίδυμων κοριτσιών που αποδεικνύει πως κάτι έρχεται την κατάλληλη στιγμή, όσο κι αν πιέσουμε τις καταστάσεις. Μπορεί τα δίδυμα της Jaqi και του συζύγου της, Kevin Clements, να ήρθαν τεσσεράμισι εβδομάδες νωρίτερα από το αναμενόμενο στη ζωή, στις 7 Ιουλίου του 2010, αλλά γεννήθηκαν υγιή και πολύ όμορφα. Η οικογένεια υποδέχτηκε τα κορίτσια Ava Marie και Leah Rose Clements το 2010. Η ζωή τους και η καθημερινότητά τους έμελλε να αλλάξουν δραματικά. Τα νεαρά κορίτσια έχουν απίστευτη ομορφιά και με τη βοήθεια της μητέρας τους έχουν γίνει ήδη επαγγελματίες μοντέλα. Η μητέρα τους Jaqi έχει δηλώσει πως γνωρίζοντας τις προσωπικότητές τους, τώρα έχει νόημα το γεγονός το πως γεννήθηκαν τόσο νωρίς και απροειδοποίητα, αλλά και έτοιμα να κατακτήσουν οτιδήποτε θέλουν στη ζωή τους!

Αφού γεννήθηκαν τα δίδυμα, δε χρειάστηκε πολύς χρόνος για την οικογένεια, αλλά και για τους ξένους, να παρατηρήσουν το πόσο εντυπωσιακές είναι, ένας από τους λόγους που πάντα παίρνουν φιλοφρονήσεις. Από τη γέννηση τους, η φυσική τους ομορφιά ήταν αναμφισβήτητη. Το δέρμα τους είναι απαλά, τα μαλλιά τους διατήρησαν τη μεταξένια υφή τους και τα εντελώς συμμετρικά τους πρόσωπα τις κάνουν να μοιάζουν με εξώφυλλο περιοδικού. Όλοι έλεγαν πως έπρεπε να γίνουν μοντέλα! Έτσι, η μητέρα τους σύντομα αποφάσισε να τις βάλει στο χώρο του μόντελινγκ.

Μόλις τα παιδιά έγινα  έξι μηνών η Jaqi υπέγραψε συμβόλαια με ένα πρακτορείο μοντέλων στο Λος Άντζελες. Είχε όμως ήδη ένα γιο δύο ετών να φροντίσει και  γι’ αυτό  πιέστηκε υπερβολικά. Η απόπειρά της αυτή ήταν σύντομη και αποφάσισε πως δεν ήταν ακόμη η κατάλληλη στιγμή.  Η πρώτη προσπάθεια κράτησε μόνο τρεις μήνες.

Βοήθησε τα κορίτσια στην πορεία να καταλάβουν πως το μόντελινγκ είναι δελεαστικό, αλλά δεν ήταν η σωστή επιλογή ζωής εκείνη την εποχή. Η Jaqi κατάλαβε πως το πιο σωστό ήταν τα δίδυμα να συναναστραφούν με παιδιά της ηλικίας τους και να έχουν μια φυσιολογική καθημερινότητα. Δε μετάνιωσε για την απόφασή της αυτή. Με το πέρασμα του χρόνου όμως τα πράγματα θα άλλαζαν σιγά – σιγά.

Μπορεί η Jaqi ως μητέρα τριών παιδιών με πολλές υποχρεώσεις να ξέχασε την αρχική της τρίμηνη προσπαθεί να εντάξει τα παιδιά της στο μόντελινγκ, αλλά δεν υπολόγισε τα όνειρα των διδύμων στην πορεία. Με στόχο να κρατήσει τα παιδιά ευτυχισμένα, η Jaqi δε θέλησε ποτέ να τα πιέσει σε κάτι που δεν ήθελαν να κάνουν. Το έκανε όταν η Ava και η Leah το αποφάσισαν από μόνες τους.

Το μόνο πρόβλημα ήταν πως τα κορίτσια ήταν ακόμα νήπια. Δεν ήταν αρκετά μεγάλες για να μπορούν να πάρουν τις δικές τους αποφάσεις ή να εκφράσουν σαφώς τις απόψεις τους.

Επειδή η μόνη γλώσσα που μιλούσαν τα παιδιά ήταν τα δάκρυα, η Jaqi και ο σύζυγός σκέφτηκαν πολύ για το πώς και πότε ήταν η κατάλληλη στιγμή, ώστε να επιτρέψουν στα δίδυμα να αποφασίσουν μόνα τους.

Ένα γεγονός όμως που πρέπει να σημειωθεί για να κατανοήσουμε τη συνέχεια της ιστορίας είναι το πόσο πολύ η Jaqi πιστεύει στα σημεία. Ισχυρίζεται πως ο αριθμός επτά είναι ο τυχερός της αριθμός, επομένως είναι κάτι περισσότερο από σύμπτωση ότι τα δίδυμα γεννήθηκαν στις 7/7. Η σκέψη ότι τα έβδομα γενέθλια των κοριτσιών πλησίαζαν στις 7 Ιουλίου του 2017, έβαλε μια νέα ιδέα στη Jaqi.

Μέχρι τη στιγμή που η Ava και η Leah έγιναν επτά, είχαν αναπτύξει τις δικιές τους προσωπικότητες. Συμμετείχαν σε πολλές εξωσχολικές δραστηριότητες όπως χορό και κολύμπι. Κατά τη διάρκεια των γενεθλίων τους, η Jaqi είπε: «Παρουσίασα την ιδέα μου στα κορίτσια. Τους είπα πως εκτός από τα μαθήματα  χορού και το κολύμπι, θα μπορούσαν να συμμετέχουν και σε casting για μοντέλα».

Η Jaqi λέει πως τα κορίτσια αγαπούν να κάνουν πασαρέλα για όλους. Οι φίλοι, οι γείτονες, ακόμη και οι ξένοι, είναι πάντα ευπρόσδεκτοι για την Ava και τη Leah. Δεν ξέρει από που κληρονόμησαν αυτό το χαρακτηριστικό: «Δεν ήμουν έκπληκτη καθόλου όταν άρχισαν να πηδούν πάνω και κάτω  από τη χαρά τους και δεν μπορούσαν να περιμένουν να ξεκινήσουν!»

Τώρα που τα παιδιά ήταν μεγάλα και ενθουσιασμένα, η διαδικασία πιθανότατα να ήταν πολύ πιο ομαλή. Ευτυχώς, η γείτονας της Jaqi είχε ανοίξει εκείνη την εποχή μια μπουτίκ ρούχων για παιδιά και χρειαζόταν κάποια μοντέλα για την προώθηση της νέας του επιχείρησης. Τα δίδυμα πήραν τη δουλειά: «Χρειαζόμουν κάποιες νέες φωτογραφίες, αν ήθελα να τους βρω ένα πρακτορείο. Έτσι, σκέφτηκα πως θα ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για όλους μας!»

Τα κορίτσια όμως ήταν ακόμα μικρά. Δεν ήθελε να ζημιωθεί η ομαλή ανάπτυξή τους, φορώντας τους μακιγιάζ και πολλά ρούχα απότομα. Η Jaqi ξεκίνησε τα πράγματα με αργό ρυθμό.

«Βρήκα τη δέκα χρόνων φωτογραφική μηχανή Nikon μου σε έναν κάδο στο γκαράζ. Έφτιαξα κυματιστά τα μαλλιά των κοριτσιών, τους έβαλα λίγο ρουζ και πήγαμε να τραβήξουμε κάποιες φωτογραφίες».

Μπορεί η Ava και η Leah να έχουν εκπληκτική φυσική ομορφιά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ξέρουν το ίδιο φυσικά πως να είναι μοντέλα. Μερικά πράγματα χρειάζονται χρόνο. Η Jaqi το έμαθε αυτό το πρώτο χέρι: «Η Ava κοίταζε την κάμερα, ενώ η Leah κοίταζε στο διάστημα… Η Leah χτύπησε καταλάθος την Ava και φυσικά σκέφτηκε πως το έκανε σκόπιμα και την έσπρωξε πίσω».

Τώρα που η οικογένεια ξεκίνησε και πάλι το μόντελινγκ, η Jaqi αποφάσισε πως έπρεπε να βρει ένα πρακτορείο. Ανησυχούσε πως θα ήταν δύσκολο να βρεθεί ένα έπειτα από έξι χρόνια, που είχε κάνει την πρώτη απόπειρα: «Είχα ακόμα κάποιες επαφές, γι ‘αυτό αποφάσισα να ξεκινήσω από εκεί. Έκπληκτη, άκουσα σχεδόν όλους τους ανθρώπους που κάλεσα να θέλουν να συναντήσουν τα κορίτσια». Τελικά, κατέληξαν σε συμφωνία με δύο οργανισμούς.

Η Jaqi υπέθεσε πως τα δύο πρακτορεία θα ήταν καλή ευκαιρία προώθησης για τις κόρες της. Όλα πήγαν καλά, μέχρι τη στιγμή που ένας από του αντιπροσώπους ενός εκ των δύο πρακτορείων της τηλεφώνησε και της είπε πως ήθελαν να δουν τα κορίτσια την επόμενη μέρα σε μια ακρόαση για “Barbi”. Πανικοβλήθηκε όμως, επειδή τα κορίτσια είχαν ήδη πάει στην ίδια ακρόαση με το άλλο πρακτορείο τους. Τους αποκάλυψε την αλήθεια και το πρόβλημα λύθηκε μέσα σε λίγες ώρες.

Η Jaqi ξεκίνησε και έναν λογαριασμό στο Instagram για τα κορίτσια, που ονομάζεται @clementstwins, τον Ιούλιο του 2017. Δεν είχε ιδέα τι κάνει ή αν οι 300.000 followers ήταν πολλοί. Αργά, αλλά σταθερά, η σελίδα εκτοξεύτηκε. Στόχος του λογαριασμού ήταν να χρησιμεύσει ως portfolio για τα πρακτορεία που θα ενδιαφέρονταν για τις δίδυμες.

Υπήρχαν όμως κάποιες τακτικές, που η Jaqi έπρεπε να χρησιμοποιήσει για να κερδίσει όλους τους followers που έκανε: «Τώρα τα κορίτσια έχουν πάνω από 380.000 followers. Το μυστικό είναι η εικόνα και οι φωτογραφίες υψηλής ποιότητας, όχι οι μέτριες».

Το 2017 ήταν σίγουρα τυχερό έτος για τα δίδυμα και για όλη την οικογένειά τους. Η Ava και η Leah έγιναν επιτυχημένες, αλλά και ο μεγαλύτερος αδελφός τους Chase αποδείχθηκε επίσης ένα ταλαντούχο παιδί. Ο Chase υπέγραψε συμβόλαια με τα ίδια πρακτορεία που είχαν υπογράψει συμβόλαια και οι νεότερες αδελφές του. Εκτός από μοντέλο είναι και καλός ηθοποιός, καθώς έχει συμμετάσχει και σε μερικά διαφημιστικά σποτ.

Αμέσως όλοι κατάλαβαν το ταλέντο τους στο μόντελινγκ. Μάλιστα, μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας είχαν κλείσει ήδη έξι δουλειές. Αυτό θα μπορούσε να έχει κουράσει τα περισσότερα κορίτσια και ίσως και να σταματούσαν. Οι δίδυμες όμως δεν τα παράτησαν!

Η Jaqi είναι σχετικά νέα στον κλάδο. Δεν είχε καμία προηγούμενη γνώση στο χώρο. Με το πέρασμα του χρόνου έμαθε περισσότερα. Στο blog της παραθέτει τις καλές και τις κακές πτυχές του κόσμου του μόντελινγκ. Το πιο σημαντικό πράγμα που συμβουλεύει είναι πως πριν εμπιστευτείτε κάποιον να σας καθοδηγήσει, να βεβαιωθείτε πως γνωρίζετε καλά με ποιον θα εμπλακείτε.

Για τα κορίτσια και τη μητέρα τους μια από τις πιο δύσκολες πτυχές της νέας τους ζωής στον κόσμο του μόντελιν ήταν η κίνηση στο Λος Άντζελες, καθώς οι διαδρομές αυτές μπορεί να διαρκέσουν από 5 έως και 6 ώρες! Αν και βάναυσο έχουν μάθει να το αντιμετωπίζουν.

Η Jaqi δίνει καθοδήγηση και σε άλλους ανθρώπους, αλλά πάντα φροντίζει να σιγουρευτεί ότι παίρνει τις σωστές συμβουλές από τους σωστούς ανθρώπους. Πάντα ακολουθεί μία σειρά από ερωτήσεις πριν δουλέψει με κάποιον. Πιστεύει πως πάντα πρέπει να κάνει διεξοδική έρευνα, διότι θα αποδώσει μακροπρόθεσμα. Είναι καλύτερα να είσαι ασφαλής, παρά να το μετανιώσεις μετά, ειδικά όταν πρόκειται για παιδιά.

Επίσης, η μητέρα των διδύμων προσπαθεί συνεχώς να αντιμετωπίσει τα αρνητικά σχόλια ή τις αντιδράσεις που απευθύνονται στις κόρες της ή στην οικογένειά της. Ξέρει να αγνοεί την αρνητικότητα και να επικεντρώνεται στη θετική ανατροφοδότηση, αν και δεν είναι πάντα εφικτό. Αισθάνεται πολύ μεγάλη πίεση, αλλά θυμάται και συμβουλεύει του κακεντρεχείς να μη λένε τίποτα, αν δεν έχουν κάτι όμορφο να πουν.

Ένα σχόλιο που συχνά λαμβάνει για τα κορίτσια είναι ότι μοιάζουν λυπημένα όλη την ώρα. Κάποιοι, μάλιστα, την κατηγορούν έντονα πως τα αναγκάζει να κάνουν μόντελινγκ και δεν  το διασκεδάζουν στην πραγματικότητα. Αυτό που τους απαντά η Jaqi είναι ότι πολλές φωτογραφήσεις πρέπει να είναι πιο «σοβαρές» και αυτό δεν έχει σχέση με την ψυχολογία των κοριτσιών.

Ένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα που λαμβάνει είναι αν τα κορίτσια φορούν μακιγιάζ. Mερικοί από αυτούς πιστεύουν ότι τα κορίτσια είναι μικρά για να εκτίθενται σε όλα αυτά. Ωστόσο, η Jaqi σχολιάζει λέγοντας: «Σε κάθε δουλειά στα πρακτορεία ή σε οποιαδήποτε επαγγελματική φωτογράφηση, υπάρχει πάντα μια κομμώτρια και μια μακιγιέζ, διότι έτσι λειτουργεί η βιομηχανία της μόδας».

Αν και υπάρχει ατελείωτη αντίδραση από το κοινό για τη σταδιοδρομία των κοριτσιών στο μόντελινγκ, το σχόλιο που μισεί περισσότερο είναι όταν οι άνθρωποι της λένε «Άφησέ τα να είναι παιδιά!» Αυτό ενοχλεί και εκείνη και τα δύο κορίτσια, επειδή δεν έχουν αναγκαστεί ποτέ να γίνουν μοντέλα. Είναι πραγματικά αυτό που θέλουν να κάνουν και δε θέλουν απλά να περάσουν το χρόνο τους: «Δεν σκοπεύω να διαγράψω τα σχόλια κάποιου, ακόμη και αν είναι αρνητικά σε σχέση με μένα, επειδή όλοι έχουν το δικαίωμα να εκφράσουν το πώς νιώθουν».

Παρόλο που το μόντελινγκ τώρα καταλαμβάνει μεγάλο ποσοστό του χρόνου τους, τα δύο δίδυμα είναι ακόμα παιδιά. Εξακολουθούν να παίζουν κατά τη διάρκεια των φωτογραφήσεων, να φτιάχνουν μουσικές λίστες αναπαραγωγής στο αυτοκίνητο και ακόμη και να εκνευρίζουν και να πειράζουν η μία την άλλη. Επιπλέον και οι δυο πάντα ήθελαν να χορεύουν μπροστά στην κάμερα, πολύ πριν το μόντελινγκ.

Αν και η ζωή  του μόντελινγκ μπορεί να δημιουργήσει εξάντληση με τα συνεχή ταξίδια και τον προγραμματισμό, έχει παρόλαυτα βοηθήσει να φέρει την οικογένεια μαζί. Περιγράφουν κάθε ταξίδι τους ως μια νέα εμπειρία, που μπορούν να μοιραστούν μεταξύ τους, καθώς ξοδεύουν περισσότερο χρόνο μαζί σε σχέση με τις περισσότερες οικογένειες εξαιτίας αυτού. Γνωρίζουν νέους ανθρώπους και κάνουν νέους φίλους όλη την ώρα.

Άλλο όφελος που αποκομίζουν είναι η συχνή αποστολή νέων προϊόντων και ρούχων για να τα δοκιμάσουν σε φωτογραφήσεις. Στη συνέχεια, βοηθούν τις εταιρείες προσθέτοντας ετικέτες στις φωτογραφίες τους στο Instagram ή δίνοντάς φωνή στους λογαριασμούς τους στα Social Media.

Οι 300.000 followers του Instagram σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, χωρίς να γνωρίζει κάποιος τι κάνει δεν είναι εύκολη υπόθεση. Η Jaqi έχει μερικές συμβουλές που μετέτρεψαν τα μικρά κορίτσια από άγνωστες του Instagram σε σούπερ σταρ. Μία από αυτές είναι να μην ανεβάζετε συνεχώς φωτογραφίες στο timeline σας, αλλά αραιά, αλλιώς με τα συνεχή posts κινδυνεύετε να σας κάνουν unfollow!

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο για τους λογαριασμούς στο Instagram των κοριτσιών είναι η χρήση hashtags. Η Jaqi έχει ανακαλύψει μια φόρμουλα που βοηθά στην έκθεση των διδύμων, χωρίς να είναι πολύ επιθετική με τα hashtags. Χρησιμοποιεί παρόμοια με άλλα μοντέλα της ηλικία τους, ώστε να μπορούν να βρεθούν μεταξύ τους.

Η προσθήκη ετικετών είναι σημαντική, διότι δείχνει την εκτίμηση των κοριτσιών για τους καλλιτέχνες μακιγιάζ, τους φωτογράφους, τους σχεδιαστές και άλλους επαγγελματίες που συνεργάζονται, αλλά ταυτόχρνα προβάλλει και τη σελίδα τους στο Instagram περισσότερο, όταν κάποιος αναζητά αυτά τα άτομα. Η Jaqi, επίσης, φροντίζει να επισημαίνει τόσο στην εικόνα όσο και στα σχόλια για να βεβαιωθεί ότι η ετικέτα δε θα περάσει απαρατήρητη από το κοινό.

Φυσικά, σε ένα δημοφιλές Instagram account στόχος είναι να ακολουθήσετε μερικούς ανθρώπους, έτσι ώστε να σας ακολουθήσουν και εκείνοι. Η Jaqi από την αρχή ακολουθούσε πολλά παιδιά που ασχολούνται με το μόντελινγκ, συμπεριλαμβανομένων και φωτογράφων, παιδικών καταστημάτων και πολλά άλλα. Αργότερα, άρχισε να ακολουθεί μόνο τις σελίδες που ήθελε να την ακολουθήσουν. Σχολίαζε τις φωτογραφίες, τους φωτογράφους και άλλους λογαριασμούς των άλλων μοντέλων για να έρθει σε επαφή μαζί τους και να ξεκινήσει μια συνομιλία.

Η οικογένεια άρχισε να παρατηρεί ακόμη ότι το κοινό προτιμά εικόνες όπου ήταν και τα δύο κορίτσια στην εικόνα. Αυτό προσελκύει τους ανθρώπους στην εικόνα και κάνει τις εικόνες μοναδικές.

Για τα κορίτσια και τον αδελφό τους η οικογένεια έχει συμφωνήσει ότι θα παραμείνουν στο μόντελινγκ μόνο αν το θέλουν τα ίδια τα παιδιά συνεχίσουν το όνειρό τους. Η μητέρα των δίδυμων  έχει επίσης καταστήσει σαφές ότι η οικογένεια δεν είναι ξαφνικά πλούσια επειδή κλείνουν συνεχώς δουλειές. Αυτό η Jaqi θεωρεί πως θα τους επιτρέψει να κάνουν τα δικά τους χρήματα, που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν στο κολέγιο, σε ένα αυτοκίνητο ή σε ένα σπίτι στο μέλλον.

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε από που τα δίδυμα Clements και ο αδελφός τους πήραν την εντυπωσιακή εμφάνιση τους, κοιτάξετε τους γονείς τους! Η μητέρα τους η Jaqi έχει φωτογραφηθεί ως μοντέλο μερικές φορές μαζί με τις κόρες της, αλλά και ο πατέρας της οικογένειας θα μπορούσε να εργαστεί ως μοντέλο!

Με τη μαμά για «διευθύντριά» τους, τα δίδυμα είναι σε θέση να περνούν πολύ χρόνο μαζί της, σχηματίζοντας μια μοναδική σχέση που θα διαρκέσει μια ζωή. Τα δίδυμα Clements δε δείχνουν κανένα σημάδι επιβράδυνσης στην καριέρα τους τώρα. Μπορεί να εξακολουθούν να σπουδάζουν στο δημοτικό σχολείο, αλλά με τις επιτυχίες τους, πιθανότατα θα ακολουθήσουν το μόντελινγκ και στο Γυμνάσιο!

Επιμέλεια: Κατερίνα Σχοινά, Φιλόλογος – Δημοσιογράφος

Πηγή: Give it love

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close