Search

Τι τελικά προκαλεί τι συχνές αποβολές στις γυναίκες;

Νέο φως στις αιτίες πολλαπλών αποβολών, ρίχνει μια νέα έρευνα από το τμήμα Ιατρικής του Imperial College στο Λονδίνο.

Η μικρής κλίμακας έρευνας, έδειξε ότι ίσως η κακή ποιότητα του σπέρματος του άνδρα να είναι η αιτία που μια γυναικά αποβάλει. Αυτό συνιστά πως δεν πρέπει μόνο οι γυναίκες να υποβάλλονται σε εξετάσεις μετά από μια αποβολή, πρέπει και οι άντρες να υποβάλλονται σε εξετάσεις, ώστε να αποκαλυφθεί η πραγματική αιτία.

Η έρευνα αυτή με επικεφαλής την Δρα Χάνα Τζαγιασένα, δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Clinical Chemistry» και περιελάμβανε ένα δείγμα 110 αδρών. Οι πενήντα εκ των οποίων είχα μέσο όρο ηλικίας τα 37 χρόνια, με τις γυναίκες να του είχαν πολλαπλές αποβολές. Το υπόλοιπο δείγμα, ήταν 60 άνδρες, των οποίων οι γυναίκες δεν είχαν καμία αποβολή.

Μελετώντας την πρώτη ομάδα, αποκαλύφθηκε πως έχουν κατά μέσω όρο διπλάσιες βλάβες στο DNA τους σε σύγκριση με την 2η ομάδα. Η πρώτη ομάδα είχε τέσσερις φορές παραπάνω συγκέντρωση σε δραστικές μορφές οξυγόνου, που ναι μεν προστατεύουν το σπέρμα, όμως σε τόσο μεγάλες ποσότητες δημιουργούν προβλήματα.

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή Φωτογραφιών : makasebchem.com

 

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close