Search

Νέο εξωπλανήτη ανακάλυψε το σύστημα TESS

Τρίτο εξωπλανήτη σε απόσταση 53 ετών φωτός ανακάλυψε το τηλεσκόπιο της NASA, TESS, που ειδικεύεται στην ανίχνευση εξωπλανητών.

Το TESS, που εκτοξεύθηκε στις 18 Απριλίου, ανίχνευσε αυτόν τον νέον εξωπλανήτη και συγκέντρωσε στοιχεία που δείχνουν πως είναι τρεις φορές μεγαλύτερος από τη Γη και έχει 23 φορές μεγαλύτερη μάζα.

Ο εξωπλανήτης HD 21749b, έχει τροχιά γύρω από τον ερυθρό νάνο HD 21749, με κατεύθυνση τον αστερισμό του Δικτύου. Ένας χρόνος στον HD 21749b, είναι μόλις 36 γήινες μέρες, σύμφωνα με την επικεφαλής της ομάδας αστρονόμων του MIT, Ντιάνα Ντραγκομιρ.

Αν και βρίσκεται πολύ κοντά στο άστρο του, η θερμοκρασία στην επιφάνεια του είναι μόλις 150 βαθμοί Κελσίου και η Ντράγκομιρ εκτιμά πως αποτελείται κυρίως από αέρια.

Εικάζεται, πως στο ίδιο πλανητικό σύστημα, υπάρχει ένας πλανήτης, ίδιου μεγέθους με την Γη μας, αλλά δεν είναι επιβεβαιωμένη ακόμα η ύπαρξη του από το TESS.

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφιών : NASA

Επιμέλεια : Γιώργος Μαράτσης

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close