Search

Σε πρόγραμμα ανάπτυξης τεχνητής νοημοσύνης η Ελλάδα

Η Ελλάδα θα είναι μια από τις Ευρωπαϊκές χώρες που θα πάρουν μέρος στο πρόγραμμα ανάπτυξης πλατφόρμας τεχνητής νοημοσύνης, όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το τριετές πρόγραμμα, AI4EU, θα τεθεί υπό συζήτηση σε συνάντηση στις 10 Ιανουαρίου, μεταξύ των συνεταίρων και επικεφαλής του θα είναι η Γαλλική εταιρία Thales και αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του εντός του 2019.

Το AI4EU, θα έχει χρηματοδότηση ύψους 20εκ ευρώ και θα ενώσει 79 ερευνητικά ιδρύματα και επιχειρήσεις, από 21 χώρες της Ε.Ε με σκοπό τη δημιουργία μιας βάσης δεδομένων, που αφορούν την τεχνητή νοημοσύνη, όπως, αλγορίθμους και εργαλεία και θα υπάρχει τεχνική υποστήριξη στους χρήστες.

«Το έργο AI4EU θα συμβάλει στη μεταφορά της τεχνητής νοημοσύνης σε μικρές επιχειρήσεις, σε μη τεχνολογικές εταιρείες και σε δημόσιες διοικήσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη», επισήμαναν οι επίτροποι Ψηφιακής Ενιαίας Αγοράς, Άντριους Άνσιπ και Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας Μαρίγια Γκάμπριελ.

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφιών : macobserver.com

Επιμέλεια : Γιώργος Μαράτσης

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close