Search

Μείωση της θνησιμότητας του καρκίνου στις ΗΠΑ

Σύμφωνα με έκθεση της Αμερικανικής Αντικαρκινικής Εταιρίας, σημειώνεται μείωση της θνησιμότητας του καρκίνου κατά 27%, σε διάστημα 25 χρόνων.

Υπάρχει άνοδος των θανάτων αν συμπεριλάβουμε το σύνολο του 20ου αιώνα, όμως φαίνεται να υπάρχει μείωση στους θανάτους, από το 1991 και έπειτα. Για την ακρίβεια, το 1991, σημειώνονταν 215,1 θάνατοι ανά 100.000 κατοίκους και με σταθερό ρυθμό (1,5%), μειώθηκαν στους 156, ανά 100.000 κατοίκους το 2016.

Αυτή η μείωση αποδίδεται κυρίως στις εκστρατείες κατά του καπνίσματος και στις νέες μεθόδους που εντοπίζουν τον καρκίνο στα αρχικά του στάδια, όπου είναι πιο εύκολο να καταπολεμηθεί.

Οι ερευνητές εκτιμούν πως μέσα στο 2019, θα υπάρξουν 1,7εκ θάνατοι και 600.000 άνθρωποι θα προσβληθούν από την επάρατη νόσο. Οι καρκίνοι που είναι πιο συχνά θανατηφόροι στους άνδρες, είναι αυτοί του πνεύμονα, του προστάτη και στο κόλον, ενώ στις γυναίκες είναι του μαστού, του παχέος εντέρου και του πνεύμονα.

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφιών : thebreastcaresite.com

Επιμέλεια : Γιώργος Μαράτσης

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close