Search

Καρχαρίας Τίγρης: Ένας μικρός κανίβαλος από την κοιλιά της μάνας του

Μπορεί να μην θεωρείται ο πιο επιθετικός καρχαρίας σαν τον λευκό, με τα περισσότερα θανατηφόρα κρούσματα παγκοσμιώς, αλλά συγκαταλέγεται στον δεύτερο πιο επικίνδυνο καρχαρία. Βέβαια υπάρχει και μια ιδιαιτερότητα που τον κάνει να ξεχωρίζει ήδη από τις πρώτες του στιγμές στην κοιλιά της μάνας του.

Η μάχη για επιβίωση του καρχαρία τίγρη ξεκινάει από την κοιλιά της μάνας του, καθώς το πιο δυνατό μωρό τρώει τα αδέρφια του για να επιβιώσει, ώστε να έχει απεριόριστη πρόσβαση στην τροφή που του παρέχει η μάνα του στη μήτρα.

Το πρώτο έμβρυο που εκκολάπτεται σε κάθε μήτρα, ενστικτωδώς, σκοτώνει όλα τα άλλα γονιμοποιημένα αυγά που είναι μέσα στη μήτρα που βρίσκεται. Το ίδιο κάνει και το δεύτερο. Στη συνέχεια τρέφεται με τα αυγά που δεν έχουν γονιμοποιηθεί. Έτσι στο τέλος θα γεννηθούν μόνο τα δύο αυτά που κατάφεραν να επιβιώσουν.

Πρόκειται για καθαρά κανιβαλικές πρακτικές, που έγιναν αντιληπτές για πρώτη φορά από έναν ερευνητή στις αρχές της δεκαετίας του ’80, όταν κατά τη διάρκεια μιας νεκροτομής τον δάγκωσε ένα ζωντανό καρχαριάκι, που ήταν στην μήτρα της νεκρής μητέρας του.

Πηγή: Huffingtonpost.gr

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close