Search

Icehotel: Ένα ξενοδοχείο φτιαγμένο από χιόνι και πάγο

Αν είστε λάτρεις του χειμώνα και του κρύου τότε σας έχουμε βρει το κατάλληλο μέρος για διαμονή. Φυσικά ο λόγος για το ICEHOTEL, που βρίσκεται στο Jukkasjarvi της Σουηδίας και είναι το πρώτο και μεγαλύτερο ξενοδοχείο του κόσμου, κατασκευασμένο από χιόνι και πάγο και κάθε χειμώνα ξαναγεννιέται με μια καινούργια «περιβολή». Η φετινή, 29η για την ακρίβεια αναγέννησή του, υποδέχεται επισκέπτες από τις 14 Δεκεμβρίου του 2018.

Το ξενοδοχείο περιλαμβάνει 15 σουίτες, η καθεμία με μοναδικό σχεδιασμό, αίθουσα για τελετές και γάμους και το κυρίως χολ.

Η μοναδική αυτή εμπειρία διαρκεί όσο και ο χειμώνας, πράγμα που σημαίνει πως το ξενοδοχείο παύει τη λειτουργία του, όταν αρχίζουν να λιώνουν οι πάγοι την άνοιξη.

Η σταδιακή οικοδόμηση του ξενοδοχείου ξεκινάει από τον Μάρτιο, όταν και αλιεύονται 2.500 τόνοι πάγου από τον Τόρνε. Ο πάγος αποθηκεύεται μέχρι την έναρξη των οικοδομικών εργασιών, τον Οκτώβριο. Περίπου τριάντα τρεις καλλιτέχνες από 13 χώρες καταφτάνουν στο Jukkasjarvi της Σουηδίας, για να λαξεύσουν τις 15 σουίτες, την αίθουσα τελετών και το χολ.

Όσον αφορά το κομμάτι της ασφάλειας, αυτό θεωρείται αρκετά σίγουρο. Τους επισκέπτες υποδέχεται o οδηγός του ICEHOTEL, ο οποίος τους παραδίδει «μαθήματα επιβίωσης»: κατάλληλη ενδυμασία και ετοιμασία του κρεβατιού με αρκτικούς υπνόσακους (για θερμοκρασίες έως και μείον 25 βαθμούς Κελσίου).

Καλή διαμονή!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close