Search

Η ιστορία του φερόμενου ως παιδόφιλου Michael Duff από το Η.Β και η σπαρακτική συνέντευξη της κόρης του

Σύμφωνα με την εκπομπή της Victoria Derbyshire, στο BBC, τουλάχιστον οχτώ άνδρες έχουν δώσει τέλος στη ζωή τους, αφότου βρέθηκαν στο στόχαστρο ομάδων, αποκαλούμενες και ως, «κυνηγοί παιδόφιλων», που τους κατηγόρησαν για παιδοφιλία.

Και οι οχτώ άνδρες, επέλεξαν την έσχατη λύση καθώς η ομάδα των «κυνηγών», διέρρευσε τα στοιχεία τους στα social media και ανάρτησε βίντεο που έδειχνε τις εμπλοκές αυτών και των ανδρών που κατηγορούνταν για παιδοφιλία.

Μια από αυτές τις περιπτώσεις, ήταν και αυτή του Michael Duff από το Ηνωμένο Βασίλειο, του οποίου η κόρη, Lesley, παραχώρησε μια σπαρακτική συνέντευξη στο BBC, μιλώντας για τον πατέρα της και το πως βίωσε τον χαμό του.

Η ομάδα των «κυνηγών» ήρθε μέσω internet σε επαφή με τον Michael Duff και παρίσταναν πως είναι ένα 15χρονο κορίτσι, το οποίο ο Duff θα συναντούσε δια ζώσης. Όμως στη συνάντηση που βιντεοσκοπήθηκε, δεν υπήρχε κανένα 15χρονο κορίτσι, μόνο ένα μέλος των «κυνηγών».

Το πρόσωπο του ήταν στο Facebook και κατηγορούνταν για παιδοφιλία, ενώ δύο μέρες αργότερα αποφάσισε να αυτοκτονήσει.

Ο Michael Duff με την κόρη του Lesley

«Εκείνη την ημέρα βρισκόμουν στο σπίτι και η κόρη μου στον επάνω όροφο. Όταν χτύπησε το τηλέφωνο άκουσα έναν φίλο να μου λέει “Κοίτα, δεν ξέρω πώς να σου πω αυτό, αλλά ο μπαμπάς σου είναι στο διαδίκτυο και φαίνεται να συνομιλεί με μία κυνηγό παιδόφιλων”. Μπήκα να δω τι συμβαίνει και όταν συνειδητοποίησα ότι έβλεπα τον πατέρα μου να λέει, άρχισα να κλαίω και να ουρλιάζω. Το παιδί κατέβηκε αναστατωμένο και με ρωτούσε τι ακριβώς είχε συμβεί. Πώς μπορούσα να της πω ότι ο παππούς της που την αγαπούσε, που με ανέθρεψε με αγάπη, ήταν παιδόφιλος;».

Η Lesley αποφάσισε να μιλήσει στο BBC, ώστε τα μέλη αυτής της οργάνωσης να καταλάβουν τις επιπτώσεις των πράξεων τους.

Οι «κυνηγοί παιδόφιλων» ή «προστάτες παιδιών» όπως αυτοαποκαλούνται, είναι κυρίως άνδρες, που τις περισσότερες φορές παριστάνουν τους ανήλικους στο internet, στην προσπάθεια τους να εντοπίσουν παιδόφιλους. Συνομιλούν με αυτούς που υποπτεύονται πως είναι παιδόφιλοι και κλείνουν ραντεβού μαζί τους. Η συνάντηση τους βέβαια βιντεοσκοπείται.

Η αστυνομία από την άλλη τους χαρακτηρίζει εκδικητές και θεωρεί πως στερούν την δικαιοσύνη από τους φερόμενους ως παιδόφιλους. Τις περισσότερες φορές όμως, σύμφωνα με το Εθνικό Συμβούλιο των Αρχηγών της Αστυνομίας (NCAA), αυτά τα άτομα υπονομεύουν τις επιχειρήσεις της αστυνομίας και «καταδικάζουν» κάποιον με πολύ λίγες αποδείξεις.

Επιμέλεια: Γιώργος Μαράτσης

Πηγή: BBC

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close