Search

Ένας στους δυο Αμερικανούς έχει κάποιο συγγενή του στις φυλακές

Σχεδόν ένας στους δυο Αμερικανούς έχει κάποιο φίλο ή συγγενή που πέρασε ένα βράδυ τουλάχιστον στην φυλακή, σύμφωνα με έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα, η οποία δείχνει εκ νέου τον μαζικό χαρακτήρα των φυλακίσεων στις ΗΠΑ. Η έρευνα λαμβάνει χώρα την στιγμή που ο Πρόεδρος Τραμπ έχει εκφράσει την υποστήριξή του σε ένα δικομματικό νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση των ελάχιστων ποινών που επιβάλλονται στις υποθέσεις ναρκωτικών, το οποίο ίσως επιτρέψει τη μείωση του αριθμού των κρατουμένων στις φυλακές.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Κορνέλ ανέφεραν πως το 45% των ερωτηθέντων απάντησαν πως ένας γονέας, αδελφός ή αδελφή φυλακίστηκε τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του, περνώντας μια νύχτα στη φυλακή.

Πιο συγκεκριμένα, το 22,8% των ερωτηθέντων σημείωσε πως αυτός ο οικείος τους πέρασε περισσότερο από ένα μήνα στη φυλακή, το 13,2% περισσότερο από έναν χρόνο και το 3% περισσότερο από 10 χρόνια, σύμφωνα με τη μελέτη που χρηματοδοτήθηκε από την οργάνωση FWD.us, η οποία ιδρύθηκε από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, για να προωθήσει μεταρρυθμίσεις στον τομέα της μετανάστευσης και του ποινικού κώδικα.

Το προηγούμενο καλοκαίρι ερωτήθηκαν 4.041 ενήλικες, που είναι ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του αμερικανικού λαού. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα που προέκυψαν από τις απαντήσεις τους, εκτιμάται ότι 6,5 εκατομμύρια Αμερικανοί ενήλικες (1 προς 38) έχουν αυτή την περίοδο ένα οικείο τους πρόσωπο στη φυλακή.

Ανάμεσα στους έγκλειστους οι Αφροαμερικανοί έναντι των λευκών είναι περισσότεροι (63% έναντι 42% είδαν έναν οικείο τους να κρατείται μια νύχτα), οι φτωχοί περισσότεροι από τους πλούσιους, οι κάτοικοι των νότιων και δυτικών πολιτειών περισσότεροι από αυτούς των βόρειων και ανατολικών πολιτειών.

Τέλος, οι ΗΠΑ είναι η πρώτη χώρα σε αριθμό με τους περισσότερους φυλακισμένους άνδρες-γυναίκες, με 710 κρατούμενους ανά 100.000 άτομα, έναντι άλλων δυτικών δημοκρατικών χωρών (147 στη Βρετανία, 118 στον Καναδά, 108 στο Βέλγιο, 98 στη Γαλλία).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close