Search

Νέο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που προβλέπει τα ψυχολογικά προβλήματα καρκινοπαθών

Με τη βοήθεια ενός νέου συστήματος τεχνητής νοημοσύνης, που αναπτύχθηκε από Βρετανούς και Αμερικανούς ερευνητές, με επικεφαλής του προγράμματος τον Νίκο Παπαχρήστο, θα καθίσταται δυνατό, να προβλέπονται τα ψυχολογικά προβλήματα που αναπτύσσουν οι καρκινοπαθείς.

Τα πρώτα συμπτώματα που έχουν οι καρκινοπαθείς είναι το άγχος, η κατάθλιψη και οι διαταραχές ύπνου και το σύστημα είναι ικανό να τα προβλέψει με ακρίβεια. Σε αυτό το πρόγραμμα πήραν μέρος ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Σάρεϊ και της Καλιφόρνια. Ο Νίκος Παπαχρήστου, ανέπτυξε τον σχετικό αλγόριθμο μηχανικής μάθησης.

«Νιώθω μεγάλη συγκίνηση που βλέπω ότι η μηχανική μάθηση και η τεχνητή νοημοσύνη μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν λύσεις, οι οποίες έχουν θετική επίπτωση στην ποιότητα ζωής και στην ευημερία των ασθενών» δήλωσε ο κ. Παπαχρήστου.

Με τη χρήση αυτού του συστήματος τεχνητής νοημοσύνης, οι ογκολόγοι μπορούν διαχειριστούν καλύτερα τους ασθενείς υψηλού κινδύνου και να τους προσφέρουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Επιμέλεια: Γιώργος Μαράτσης

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφιών: celsowhite.com

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close