Search

Μεγάλες αναταραχές στο πολιτικό σκηνικό της Βενεζουέλας

Αυτοανακηρύχτηκε κυβερνήτης της Βενεζουέλας, ο Χουάν Γκουάιντο, μετά από πληθώρα διαδηλώσεων κατά της ηγεσίας του Μαδούρο, που εκτείνονταν σε όλη τη χώρα στις 23 Ιανουαρίου.

Την εξουσία του Γκουάιντο, αναγνώρισε και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump και φαίνεται πως Nicolas Maduro βρίσκεται κάτω από ισχυρή πίεση.

Νωρίτερα, μεγάλο πλήθος διαδηλωτών, είχε ξεχυθεί στους δρόμους φωνάζοντας συνθήματα κατά του Μαδούρο. Δεν έλειψε η αστυνομική παρουσία, η οποία προσπάθησε να διαλύσει το πλήθος χρησιμοποιώντας δακρυγόνα.

Σύμφωνα με το Reuters, σε διαδήλωση στις 22 Ιανουαρίου, υπήρξαν τέσσερις νεκροί.

Σφετεριστή της εξουσίας αποκάλεσε ο Γκουάιντο τον Μαδούρο, που ήταν υπεύθυνος για την χειρότερη οικονομική κρίση που έχει βιώσει ποτέ η Βενεζουέλα. Ο πλέον, Πρόεδρος της Βενεζουέλας, Γκουάιντο, είπε πως είναι πρόθυμος να αντικαταστήσει τον Μαδούρο με τη βοήθεια του στρατού και θα προβεί σε ελεύθερες εκλογές.

«Ορκίζομαι να λάβω όλη τη δύναμη που δίνει το Προεδρικό αξίωμα, ώστε να δώσω ένα τέλος στον σφετερισμό», δήλωσε ο Γκουάιντο.

Επιμέλεια: Γιώργος Μαράτσης

Πηγή: Reuters

Πηγή φωτογραφιών: CNN

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close