Search

Η πρώτη εργαστηριακά ανεπτυγμένη μπριζόλα είναι γεγονός

Οι επιστήμονες της ισραηλινής Aleph Farms σε συνεργασία με το Technion Israel Institute of Technology , αποσπώντας κύτταρα αγελάδας κατάφεραν για πρώτη φορά να δημιουργήσουν μια μπριζόλα εντός εργαστηρίου, που ίσως δώσει τέλος στη σφαγή των ζώων και θα μπορούσε να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες των χορτοφάγων και των vegan.

Συνδυάζοντας τέσσερις τύπους κυττάρων, προσπάθησαν να φτιάξουν κάτι που θα θύμιζε μυικό ιστό. Δίνοντας τροφή σε αυτά τα κύτταρα, κατάφεραν να τα κάνουν να πολλαπλασιαστούν, δημιουργώντας ένα τεχνητό κομμάτι κρέας.

Αυτή η τεχνολογία παραγωγής τεχνητής μπριζόλας βρίσκεται ακόμη στα αρχικά της σταδία. Όμως κοστίζει λιγότερο από την εκτροφή ενός ζώου με σκοπό την προσκόμιση του κρέατος του. Δεν χρειάζονται ούτε φάρμες, ούτε ποσότητες νερού και ζωοτροφές.

«Στην Aleph Farms, αυτό δεν είναι επιστημονική φαντασία. Κάναμε το όραμα πραγματικότητα με το να δημιουργήσουμε μια μπριζόλα υπό ελεγχόμενες συνθήκες», αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Aleph Farms, Ντιντιέ Τούμπια.

Το κόστος για αυτή την τεχνητή μπριζόλα ήταν μόλις 50 δολάρια, ενώ το πρώτο τεχνητό burger, το 2013, κόστισε 225.000 δολάρια.

Επιμέλεια: Γιώργος Μαράτσης

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close