Search

Στην αντεπίθεση ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο

Εξοργισμένος από τη στήριξη των Ευρωπαϊκών χωρών προς τον Χουάν Γκουάιντο, δηλώνει ο εκλεγμένος πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο.

Οι ΗΠΑ και αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες, πλην της Ελλάδας, έχουν αναγνωρίσει τον Γκουάιντο ως μεταβατικό Πρόεδρο της Βενεζουέλας και ο Υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας, Χόρχε Αρεάσα, κάνει λόγω για ανατροπή της Κυβέρνησης με εντολή Ουάσινγκτον.

Η μη προκήρυξη πρόωρων εκλογών από τον Νικολάς Μαδούρο, ήταν αυτό που ώθησε πολλές Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να ταχτούν με το πλευρό του Γκουάιντο. Ενώ στο Καράκας μιλούν για επανεξέταση των διπλωματικών σχέσεων με όσες Ευρωπαϊκές χώρες αναγνώρισαν τον ηγέτη της αντιπολίτευσης.

«Για μια ακόμη φορά, ακολουθούν την Ουάσινγκτον», λέει ο Αρεάσα.

«Ορκίζομαι…να υπερασπιστώ με τη ζωή μου αυτή την πατρίδα που βρίσκεται υπό απειλή», δήλωσε ο Νικολάς Μαδούρο.

Κατηγορίες εξαπέλυσε προς τον Ισπανό πρωθυπουργό, Πέδρο Σάντσεθ, ο οποίος είναι ταγμένος στο πλευρό του Γκουάιντο και ο Μαδούρο ανέφερε πως σε περίπτωση στρατιωτικού πραξικοπήματος, τα χέρια του Σάντσεθ θα βαφτούν με αίμα.

Επιμέλεια: Γιώργος Μαράτσης
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close