Search

Οι δύο Τρικαλινοί και οι ποδιές τους

Δύο νέοι άνθρωποι από τα Τρίκαλα, έδωσαν μια πιο πολύχρωμη και μοντέρνα νότα στις ποδιές των barista.

Ο λόγος για τον Θάνο Τάμπα και Δήμο Μπαλάφα, όπου στο κατάστημα τους, μπορεί να βρεθεί κάθε λογής ποδιά. Άλλες πολύχρωμες, άλλες denim και άλλες δερμάτινες.

Πριν από 4 περίπου χρόνια, αυτοί οι δύο φίλοι και συνεργάτες αποφάσισαν να ιδρύσουν την εταιρία 2Handmade Aprons, που όπως δηλώνει και το όνομα, πρόκειται για χειροποίητες ποδιές.

«Δουλεύουμε παρέα από το 2011 μέχρι που το καλοκαίρι του 2015 νιώσαμε την ανάγκη να κάνουμε κάτι δικό μας. Όλα ξεκίνησαν κάνοντας μια μικρή έρευνα αγοράς. Εκεί διαπιστώσαμε ότι αν και υπήρχαν χειροποίητες ποδιές στην αγορά οι τιμές ήταν κάπως τσιμπημένες. Επειδή είχαμε φίλες μοδίστρες εδώ στα Τρίκαλα και μάλιστα η μητέρα του Θάνου είναι μοδίστρα, αγοράσαμε από κάποιο τοπικό μαγαζί υφάσματα και ράψαμε τις δυο πρώτες ποδιές! Σε αυτό το σημείο κράτα το νούμερο 2 γιατί είναι πολύ σημαντικό για εμάς και την επιχείρησή μας. Με το που τις φορέσαμε στο χώρο εργασίας μας- δουλεύαμε σε άλλους χώρους- αρχίσανε να μας τις ζητάνε!

Το αποτέλεσμα ήταν μέσα σε 10 ημέρες να πάμε στο λογιστή και να νοικιάσουμε το πρώτο μας ακίνητο στην Χατζηγάκη 2! Μάλιστα στην επιχείρηση υπάρχει και τρίτο άτομο – η αδελφή του Θάνου- η οποία κάνει χειροποίητα κοσμήματα. Κάπως έτσι ξεκίνησε ένα μικρό μαγαζάκι που έκανε 2 πράγματα. Είχαμε 2 οδηγούς (ποδιές και κοσμήματα) και μην ξεχνάς ότι πρώτα φτιάξαμε 2 ποδιές για εμάς. Έτσι, λοιπόν ο αριθμός 2 δεν μπορούσε να λείψει από την επωνυμία μας. Οι ποδιές μας ήταν ωραίες, καλαίσθητες, ξέφευγαν από τις συνηθισμένες και θέλω να σου πω ότι εκείνες τις δυο πρώτες, δεν τις έχουμε επαναλάβει γιατί τις θεωρούμε γούρι! Το εγχείρημά μας ήταν παρατραβηγμένο γιατί είχαμε πολύ μικρό κεφάλαιο. Όταν ξεκινήσαμε περιμέναμε να πουλήσουμε μια ποδιά για να πάρουμε τα υλικά για την επόμενη», εξηγεί ο Δήμος Μπαλάφας.


«Εγώ έμαθα να ράβω και αναγκάστηκα να μάθω τα μυστικά της φωτογραφίας για να καλύψω το e shop και το fb. Οι φίλοι μου με αποκαλούν social media freak! Και μπορεί να σου φαίνεται περίεργο ότι ράβω, αλλά θεωρώ ανήκουστο να έχεις μια επιχείρηση και να μην ξέρεις να τη δουλεύεις.

Έτσι λοιπόν σήμερα διαθέτουμε 3 μοδίστρες και μαζί οι δυο μας δουλεύουμε κανονικά στην παραγωγή», τονίζει ο Θάνος και συνεχίζει: «Πλέον δεν υπάρχει ούτε μια μέρα που να μην έχουμε δουλειά. Ωστόσο, αυτό που μας έκανε πραγματικά να χαμογελάσουμε ήταν μια παραγγελία που μας ήρθε από το Βανκούβερ, όπου μια σύζυγος ήθελε μια δερμάτινη ποδιά για τον άνδρα της μιας και κάθε Κυριακή κάνουν μπάρμπεκιου! Η αλήθεια είναι πως μας έχουν βοηθήσει πολύ οι Έλληνες εστιάτορες ειδικά στη Γερμανία», αναφέρει ο Θάνος.

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close