Search

Γιατροί εγχείρησαν μωρό ενώ βρισκόταν μέσα στη μήτρα της μητέρας του

Μια σπάνια γενετική ανωμαλία στη σπονδυλική στήλη ενός εμβρύου, ανάγκασε τους θεράποντες ιατρούς της μητέρας του, Μπέθαν Σίμπσον, να επέμβουν στην κύηση.

Συγκεκριμένα, η 26χρονη μητέρα και ο σύντροφος της είχαν την επιλογή να τερματίσουν την κύηση ή να την αφήσουν να προχωρήσει αποφέροντας επιπτώσεις στο μωρό τους.

Η Μπέθαν, βρισκόταν στην 20η εβδομάδα της κύησης, όταν μια ακτινογραφία αποκάλυψε το την σπάνια αυτή ανωμαλία.

«Έπρεπε να το κάνουμε», είπε η Μπέθαν Σίμπσον «Χρειάστηκε όμως πρώτα μια αμνιοκέντηση, μαγνητικές τομογραφίες και αμέτρητες εξετάσεις. Τελικά πήραμε το ΟΚ στις 17 Δεκεμβρίου και αρχίσανε να ετοιμαζόμαστε για την επέμβαση. Τις επόμενες εβδομάδες οι ζωές μας ήταν σε τρενάκι του ιλίγγου».

Βρετανοί και Βέλγοι γιατροί ένωσαν τις δυνάμεις τους, έτσι ώστε να γίνει η εγχείρηση – όσο το μωρό βρισκόταν ακόμη στη μήτρα – που θα αποκαθιστούσε το πρόβλημα στην σπονδυλική στήλη. Αυτή η καινοτόμα εγχείρηση, έλαβε χώρα στο University College London Hospital και το πλέον υγιέστατο αναμένεται να γεννηθεί τον Απρίλιο.

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close