Search

Ο Ντάμιεν Σαζέλ στέλνει τον Ράιαν Γκόσλινγκ στο φεγγάρι με την ταινία First Man

Η νέα ταινία από τον σκηνοθέτη του «Whiplash» και του «La La Land» είναι μια βιογραφία του Νιλ Άρμστρονγκ, του πρώτου ανθρώπου που πάτησε στη Σελήνη. Μπορεί στο «La La Land» o Ντάμιεν Σαζέλ να ταξίδεψε τους ερωτευμένους πρωταγωνιστές του στ’ αστέρια , για τις ανάγκες της επόμενης ταινίας του, ωστόσο, στέλνει κυριολεκτικά τον Ράιαν Γκόσλινγκ στο φεγγάρι.

Κι αυτό γιατί στο «First Man» ο Γκόσλινγκ υποδύεται τον Νιλ Άρμστρονγκ, στην κινηματογραφική βιογραφία που υπογράφει ο Σαζέλ για τον άνθρωπο που έκανε τα πρώτα βήματα στη Σελήνη.

Βασισμένο στο βιβλίο του Τζέιμς Χάνσεν, «First Man: A Life of Neil A. Armstrong», διασκευασμένο για τη μεγάλη οθόνη από τον βραβευμένο με Όσκαρ σεναριογράφο του «Spotlight», Τζος Σίνγκερ, το φιλμ ακολουθεί την πορεία του Άρμστρονγκ από το 1961 έως το 1969, την περίοδο δηλαδή που η NASA και το διαστημικό της πρόγραμμα βρισκόταν σε πυρετώδη προετοιμασία προκειμένου να στείλει τον πρώτο άνθρωπο στο φεγγάρι, η οποία κατέληξε σε μια από τις πιο ριψοκίνδυνες και επαναστατικές επιστημονικές αποστολές στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Δίπλα στον Γκόσλινγκ συμπρωταγωνιστεί η Κλερ Φόι στο ρόλο της συζύγου του, Τζάνετ, ενώ παίζουν επίσης, οι Κάιλ Τσάντλερ, Κόρεϊ Στολ, Τζον Μπέρνταλ, Τζέισον Κλαρλ και Ιθαν Εμπρι.

Αν και θα ελπίζαμε ίσως σε κάτι πιο πρωτότυπο από ένα ακόμα biopic από το συγκεκριμένο καλλιτεχνικό δίδυμο (πρόκειται επίσης για την πρώτη ταινία του Σαζέλ που δεν βασίζεται σε δικό του σενάριο), έπειτα από την ανανεωτική μιούζικαλ φαντασμαγορία του «La La Land», τόσο ο Σαζέλ όσο και ο σεναριογράφος του υποστηρίζουν ότι το φιλμ δεν απέχει πολύ από μια συμβατική βιογραφική ταινία.

Ryan Gosling’s upcoming film First Man about Neil Armstrong

Η ταινία είναι υποψήφια για Όσκαρ 2019. Δείτε το trailler.

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close