Search

Escobares: Η πιο φτωχή πόλη των ΗΠΑ

Η πόλη Escobares, βρίσκεται στο Τέξας και συνορεύει με το Μεξικό. Το 62% των κατοίκων της ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Αυτό αποτελεί το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί σε όλες τις αμερικανικές πόλεις, με πάνω από 1.000 κατοίκους. Κυρίαρχα χαρακτηριστικά της πόλης είναι, η ανεργία και φυσικά η εγκληματικότητα.

Οι περισσότεροι κάτοικοι του Escobares ισχυρίζονται, ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η έλλειψη εργασίας. Σπίτια για τους περισσότερους θεωρούνται τα τροχόσπιτα. Βέβαια, υπάρχουν και άλλοι ντόπιοι της περιοχής που αναφέρουν πως η μαφία και η εγκληματικότητα είναι τα κύρια προβλήματα της πόλης.

Αυτό που αξίζει να αναφερθεί, είναι πως τα σύνορα της πόλης με το Μεξικό, είναι ουσιαστικά ο ποταμός Rio Grande. Το Escobares είναι μια νέα πόλη που δημιουργήθηκε μόλις το 2005. Οι περισσότεροι περίμεναν ότι με τα κονδύλια που θα δινόντουσαν, θα βελτιωνόταν η κατάσταση, αλλά η αλλαγή είναι μια πολύ αργή και βασανιστική διαδικασία για τους κατοίκους της περιοχής.

Η κάμερα του BBC κατέγραψε μαρτυρίες των κατοίκων.

Πηγή: Huffpost

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close