Search

Κάτω από τις φυλακές του Αλκατράζ οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τούνελ

Η φυλακή-θρύλος, που σημάδεψε αρκετούς σκηνοθέτες δημιουργώντας δεκάδες κινηματογραφικές επιτυχίες, απασχολεί εκ νέου την παγκόσμια επικαιρότητα. Αρχαιολόγοι που ερευνούσαν το οχυρό πάνω στο οποίο κατασκευάστηκαν οι φυλακές του Αλκατράζ, ανακάλυψαν ένα τεράστιο τούνελ, το οποίο προφανώς είχαν σκάψει οι κατάδικοι, προκειμένου να αποδράσουν.

Στο βράχο, πάνω στον οποίο στεγάστηκε το απόρθητο φρούριο των φυλακών, έχασαν την ζωή τους αρκετοί κατάδικοι από το 1934-1963, που επιχείρησαν να αποδράσουν και είτε σκοτώθηκαν, είτε αιχμαλωτίστηκαν εκ νέου.

Οι αρχαιολόγοι έκαναν έρευνες στο οχυρό του εμφυλίου πολέμου, όταν διαπίστωσαν το τούνελ που είχαν σκάψει τις προηγούμενες δεκαετίες οι κρατούμενοι, για να αποδράσουν. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι το γεγονός, ότι σε αυτό το βάθος υπήρχαν και κτίρια, όπως αποθήκες με πυρομαχικά από την εποχή του Εμφυλίου. Για τις έρευνες χρησιμοποιήθηκαν ραντάρ διείσδυσης εδάφους, επίγειοι σαρωτές λέιζερ, ιστορικοί χάρτες και εικόνες, προκειμένου να μελετηθούν τα ευρήματα.

Τα αποτελέσματα των ερευνών δημοσιεύτηκαν στο Near Surface Geophysics. Στο εν λόγω δημοσίευμα αναφέρεται πως κάτω από τα ογκώδη κτίρια υπάρχουν υπόγεια δωμάτια γεμάτα πυρομαχικά και σήραγγες, που θυμίζουν αρχιτεκτονικά τον 19ο αιώνα.

Η φυλακή έκλεισε το 1963, κατόπιν αποφυλάκισης του τελευταίου κρατουμένου.

 

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close