Search

Περνάει το νομοσχέδιο αυτοάμυνας του Σαλβίνι από το Ιταλικό κοινοβούλιο

Νομοθετική ρύθμιση περί αυτοάμυνας με όπλο έγινε δεκτή από το Ιταλικό κοινοβούλιο πριν λίγες ημέρες με 373 Ναι και 104 Όχι.  H τροποποίηση αφορά τα άρθρα 52 και 55 του ποινικού κώδικα.

Ο άνθρωπος πίσω από το νομοσχέδιο, είναι ο Υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι σε συνεργασία με την Υπουργό Δημόσιας Διοίκησης Τζούλια Μποντζόρνο.

Ο Ματέο Σαλβίνι, όπως και η Τζούλια Μποντζόρνο, ανήκουν στη Λέγκα του Βορρά, ένα δεξιό κόμμα που προτρέπει τον κόσμο να γυρίσει στις παραδοσιακές αξίες.

Σκοπός αυτού του νομοσχεδίου, είναι να δοθεί μια ευκαιρία στους Ιταλούς πολίτες να προστατεύσουν τους εαυτούς τους, τις οικογένειες του και τις επιχειρήσεις τους από εισβολείς.

«Όταν κάποιος εισβάλλει στο σπίτι μου, στην ιδιοκτησία μου, έχω το δικαίωμα να υπερασπίζομαι τον εαυτό μου – οποτεδήποτε και όπως και να ‘χει», απαντά στους επικριτές του ο Σαλβίνι, που κάποιοι από αυτούς κάνουν λόγο για καταστάσεις Άγριας Δύση.

Τέτοιες αποφάσεις ήταν στην ατζέντα της Λέγκας, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των Ιταλών δηλώνει υπέρ αυτού του νομοσχεδίου.

Επιμέλεια: Γιώργος Μαράτσης

Πηγή: diaforetiko.gr

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close