Search

Pigcasso: Ο ζωγράφος χοίρος στη Νότια Αφρική

Βάζοντας χρώμα κι ένα πινέλο στο ρύγχος της, η Pigcasso ρίχνει με ενθουσιασμό το κεφάλι της στον καμβά για να δημιουργήσει φωτεινά και τολμηρά σχέδια.

Ο θηλυκός χοίρος σώθηκε από ένα σφαγείο ως μικρός χοίρος και μεταφέρθηκε σε ένα καταφύγιο ζώων στο Franschhoek, στην περιοχή του Δυτικού Ακρωτηρίου της Νότιας Αφρικής το 2016, όπου οι νέοι ιδιοκτήτες της παρατήρησαν την αγάπη της για το χρώμα και τις βούρτσες ζωγραφικής. 

«Οι χοίροι είναι πολύ έξυπνα ζώα και έτσι όταν έφερα την Pigcasso εδώ στον αχυρώνα, σκέφτηκα πως θα την κρατήσω απασχολημένη», δήλωσε η Joanne Lefson, η οποία διαχειρίζεται το Farm Sanctuary SA.

«Έριξα μερικές μπάλες ποδοσφαίρου, μπάλες ράγκμπι και βέβαια και κάποιες βούρτσες ζωγραφικής που κείτονταν εκεί, επειδή ο αχυρώνας ήταν νεόκτιστος. Έφαγε και κατέστρεψε τα πάντα, εκτός από αυτά τα πινέλα! Τα αγαπούσε τόσο πολύ», πρόσθεσε ο Lefson.

Σύντομα βύθισε τις βούρτσες σε δοχεία χρώματος και έκανε το πρώτο σχέδιό της. Οι πίνακές της μπορούν να πουληθούν για σχεδόν 4.000 δολάρια, με τα έσοδα να διατίθενται για τη φροντίδα των ζώων. Ένα από τα έργα της μετατράπηκε σε σχέδιο για τα ρολόγια της ελβετικής εταιρείας Swatch.

Η Swatch ανακοίνωσε συνεργασία με τον χοίρο τον περασμένο μήνα.

Η περιορισμένη έκδοση του ρολογιού “Flying Pig από την κυρία Pigcasso” διατίθεται σε πράσινες, μπλε και ροζ γραμμές από πινέλα και πωλείται για 120 δολάρια.

«Η Pigcasso είναι σίγουρα μια εκπρόσωπος του αφηρημένου εξπρεσιονισμού. Δεν μπορεί να καθορίσει κάποιος ακριβώς αυτό που ζωγραφίζει, αλλά μπορώ να σας πω, ότι το ύφος της ελαφρώς αλλάζει ανάλογα με τη διάθεσή της, όπως και κάθε σπουδαίου καλλιτέχνη», δήλωσε ο Lefson.

Επιμέλεια: Κατερίνα Σχοινά, Φιλόλογος – Δημοσιογράφος

Πηγή: Reuters

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close