Search

Ιταλική, Κινέζικη και Ιαπωνική οι πιο δημοφιλείς κουζίνες στον κόσμο, η Ελληνική στην 12η θέση

Έρευνα γαστρονομικών προτιμήσεων που διεξήχθη ανάμεσα σε 24 χώρες ανέδειξε την ιταλική κουζίνα- και κατ′ επέκταση τα ζυμαρικά και την πίτσα – στην κορυφή των καλύτερων κουζινών του κόσμου. Ακολουθούν η κινεζική και η ιαπωνική. Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται στη 12η θέση ανάμεσα στις 34 όλου του κόσμου. Οι συμμετέχοντες στην έρευνα ανήλθαν στους 25.000.

Όσοι συμμετείχαν κλήθηκαν να απαντήσουν ποια «κουζίνα» που δοκίμασαν πρόσφατα τους άρεσε περισσότερο. Από τις 24 χώρες, το 84% ψήφισε την ιταλική. Οι Ιταλοί πήραν την έρευνα πατριωτικά και το 99% ψήφισε την κουζίνα τους. Οι Ιάπωνες ψήφισαν την ιταλική με ποσοστό 94%, οι Γάλλοι με 92%, ενώ σε αυτούς που φαίνεται ότι δεν αρέσει και τόσο είναι οι Κινέζοι με ποσοστό 59%.

Στη δεύτερη θέση πίσω από το ιταλικό φαγητό ακολούθησε η κινεζική κουζίνα, η οποία σημείωσε κατά μέσο όρο 78% στις χώρες που ερωτήθηκαν. Οι χώρες που δεν τρέφουν ιδιαίτερη προτίμηση στο κινέζικο φαγητό είναι η Σαουδική Αραβία με 54% και η Ινδονησία με 57%.

Την τρίτη θέση κατέλαβε η ιαπωνική, σημειώνοντας κατά μέσο όρο 71% στα 24 κράτη. Λιγότερη δημοφιλής κουζίνα αναδείχτηκε η περουβιανή, η οποία βρίσκεται κάτω από την φινλανδική.

Η δικιά μας η κουζίνα, η ελληνική, βρίσκεται στην 12η θέση κάτω από την κορεάτικη και πάνω από τη βιετναμέζικη. Λάτρεις της ελληνικής αναδείχτηκαν οι Σουηδοί, ενώ αυτοί που την καταψήφισαν ήταν οι Ιάπωνες.

Πιο σκληροί στη βαθμολογία ήταν οι Ιάπωνες κριτικοί στο φαγητό κάθε έθνους. Από τις 34 κουζίνες , οι 23 βαθμολογήθηκαν με ποσοστό λιγότερο από το 50% . Κατά μέσο όρο, μόνο το 39% των Ιαπώνων που είχαν δοκιμάσει κάποια συγκεκριμένη ξένη κουζίνα, δήλωσαν ότι τους άρεσε.

Από την άλλη πλευρά, οι Φιλιππινέζοι είναι πιο θερμοί με το να εκτιμήσουν τη διεθνή κουζίνα. Κατά μέσο όρο το 67% των Φιλιππινέζων που είχαν δοκιμάσει κάποια συγκεκριμένη κουζίνα, δήλωσαν ότι τους άρεσε.

Πηγή: Huffington Post

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close