Search

Τα ασφαλέστερα αεροπλάνα σύμφωνα με την εφημερίδα Independent

Η βρετανική εφημερίδα Independent δημοσιεύει ένα κατάλογο με επιβατικά αεροσκάφη που δεν έχουν εμπλακεί ποτέ σε αεροπορικό δυστύχημα. Η εφημερίδα, έχοντας ως αφορμή την πρόσφατη συντριβή του αεροσκάφους Boeing 737 MAX των Ethiopian Airlines, που είναι το δεύτερο αεροσκάφος ιδίου τύπου, που «πέφτει» μέσα σε διάστημα πέντε μηνών, κάνει λόγο ότι υπάρχουν εννέα μοντέλα αεροσκαφών ασφαλή, που εκτελούν πτήσεις, με την πλειοψηφία αυτών να έχουν κατασκευαστεί από την ευρωπαϊκή εταιρεία Airbus.

Πιο συγκεκριμένα, τέσσερα αεροσκάφη της Airbus, το Airbus A380, το Airbus A350, το A340 και το Airbus A320 NEO βρίσκονται στη λίστα με τα ασφαλέστερα αεροσκάφη. Από την αμερικανική εταιρία Boeing, τρία μοντέλα περιλαμβάνονται στην ίδια λίστα και πρόκειται για τα Boeing 717, 787 και 747-8, ενώ τα αεροσκάφη της καναδικής Bombardier, CRJ700/900/1000 και Bombardier C Series, συμπληρώνουν τη λίστα.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, μετά από τους εννέα αυτούς τύπους αεροσκαφών που δεν έχουν εμπλακεί ποτέ σε δυστύχημα, ακολουθούν τα Airbus A320 και A330 που έχουν ποσοστά συντριβής 0,21 και 0,39 ανά ένα εκατομμύριο απογειώσεις και τα μοντέλα της Boeing 777, 757 και 767 με ποσοστά δυστυχήματος να κυμαίνονται από 0,36, 0,2 και 0,5 ανά ένα εκατομμύριο απογειώσεις.

Πάντως, αυτό που σημειώνεται είναι πως παγκοσμίως πλέον όλο και λιγότερα αεροπορικά δυστυχήματα συμβαίνουν λόγω των νέων τεχνολογιών που υπάρχουν  στα αεροσκάφη νέας γενιάς.

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close