Search

Οι σοκολάτες και το Netflix μπορούν τελικά να αποφέρουν χρήματα

Υπάρχει ένα παλιό ρητό που λέει πως αν διαλέξεις μια δουλειά που σ’ αρέσει, δε θα χρειαστεί να δουλέψεις ούτε μια μέρα στη ζωή σου. Παρόλο που το ρητό αυτό δεν είναι τόσο κυριολεκτικό όσο ακούγεται, θα εκπλαγείτε αν μάθετε πως υπάρχουν άνθρωποι που πραγματικά καταφέρνουν να ζουν κάνοντας απλά πράγματα που κάποιος θα έκανε μόνο στον ελεύθερο χρόνο του.

Δοκιμαστής νεροτσουληθρών

Πολλές αλυσίδες ξενοδοχείων ή μεγάλες ταξιδιωτικές εταιρείες προσλαμβάνουν ανθρώπους για να δοκιμάσουν τις νεροτσουλήθρες των εγκαταστάσεών νερού τους, ώστε να βεβαιωθούν ότι είναι ασφαλείς και διασκεδαστικές. Μάλιστα, μπορεί κανείς να γράψει σχόλια γι΄ αυτούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Παρακολουθήστε Netflix όλη την ημέρα!

Όλοι γνωρίζουμε άτομα στο περιβάλλον μας που ξοδεύουν όλο το χρόνο εργασίας τους στον καναπέ βλέποντας Netflix. Στην πραγματικότητα, ορισμένοι από εσάς που διαβάζετε αυτό το άρθρο μπορεί να είστε στην πραγματικότητα ένα τέτοιο πρόσωπο. Αν όντως είστε ένας από αυτούς υπάρχει πραγματικά η δουλειά του “Netflix tagger”, που κάποιος πληρώνεται για να παρακολουθεί Netflix όλη την ημέρα. Οι εργαζόμενοι αυτοί είναι επιφορτισμένοι με τη συλλογή σχετικών μεταδεδομένων που χρησιμοποιούνται για τις υπηρεσίες αναζήτησης και κατηγορίας της Netflix. Έχουν επίσης την εντολή να αποφασίσουν την ηλικιακό κοινό μιας εκπομπής και να δουν ποιες ηλικιακές ομάδες είναι επιτρεπτό να παρακολουθήσουν το γυμνό ή τη βία.

Διαχειριστής τουρνουά bingo

Τα μικρά παιδιά παίζουν συχνά το bingo ως παιχνίδι και επιστρέφουν ως ενήλικες σε αυτό, χάρη στις τοπικές εκκλησίες και τα κοινοτικά κέντρα που το κάνουν δημοφιλές. Ξέρατε όμως πως μπορείτε να κάνετε μια καριέρα από τη διαχείριση αυτού του παιχνιδιού; Συχνά προσλαμβανόμενοι σε καζίνο, οι διαχειριστές bingo εξασφαλίζουν ότι οι ομοσπονδιακοί και κρατικοί κανονισμοί τυχερών παιχνιδιών. Διατηρούνται και διασφαλίζουν ότι οι συναλλαγές που σχετίζονται με το βραβείο θα ισχύσουν. 

Μασώντας και δοκιμάζοντας νέες τσίχλες

Σας αρέσει η τσίχλα; Υπάρχουν άνθρωποι που βοηθούν τις εταιρείες καραμέλας να δοκιμάσουν νέα είδη από τσίχλες, ενώ παράλληλα συμβάλλουν και στην ανάπτυξη των κριτικών για νέες γεύσεις. Ένα άτομο μπορεί να κερδίσει μέχρι και 107.500 δολάρια ετησίως δοκιμάζοντας απλά τσίχλες.

Δοκιμαστής σοκολάτας

Εάν αγαπάτε τα γλυκά, οι τσίχλες και οι καραμέλες δεν είναι ποτέ αρκετή. Μερικοί, αν όχι οι περισσότεροι από εμάς, χρειάζονται ένα ωραίο κομμάτι σοκολάτας, ίσως και περισσότερο κάθε μέρα. Θα χαιρόσασταν αν ξέρατε ότι μπορείτε να πληρωθείτε για να δοκιμάσετε απλά σοκολάτα . Προφανώς η κατανάλωση υπερβολικής σοκολάτας είναι ανθυγιεινή, πράγμα που σημαίνει ότι οι δοκιμαστές δοκιμάζουν μόνο μικρές δόσεις ή να φτύνουν τη σοκολάτα κατευθείαν μετά τη δειγματοληψία. Ζητείται επίσης να πίνουν νερό και να τρώνε κράκερ για να καθαρίσουν τον ουρανίσκο τους.

Λήψη φωτογραφιών και πώλησή τους σε ιστοσελίδες με εικόνες

Πολλοί άνθρωποι αγαπούν να παίζουν με τα τηλέφωνά τους και με τη φωτογραφική μηχανή τους. Μερικοί όμως βρίσκουν έναν τρόπο να βγάλουν λίγα χρήματα από τις τυχαίες φωτογραφίες που τραβούν. Οι τοποθεσίες Microstock, όπως το iStockPhoto ή το Shutterstock, αγοράζουν φωτογραφίες από ερασιτέχνες φωτογράφους, παίρνοντας τους ως συνεργάτες. Συχνά, ο συνεισφέρων ανεβάζει μια φωτογραφία χωρίς χρέωση και ο ιστότοπος λαμβάνει ένα ποσοστό από κάθε πώληση.

Γίνε «προσωρινός» φίλος ή μέλος μιας οικογένειας!

Υπάρχουν πολλές μοναχικές ψυχές εκεί έξω που είναι διατεθειμένες να ξοδέψουν κάποια χρήματα μόνο και μόνο για να έχουν κάποιον να τους κρατήσει απλά συνροφιά. Ιστοχώροι όπως το “Rent-A-Friend” επιτρέπουν στους ανθρώπους να γίνουν εγγεγραμμένοι «φίλοι» που πληρώνονται από άτομα που θέλουν κάποιον «φίλο» ξανά και ξανά. Οι άνθρωποι πληρώνουν τους «φίλους» τους απευθείας, αλλά ο ιστότοπος χρεώνει επίσης και τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν την υπηρεσία. Για όσους θέλουν να πάνε ένα βήμα παραπάνω, υπάρχουν εταιρείες στην Ιαπωνία που επιτρέπουν στους ανθρώπους να νοικιάσουν ακόμη και ολόκληρες οικογένειες.

Παρακολουθήστε το γάμο κάποιου (ή άλλα γεγονότα της ζωής)

Ο καθένας φαντάζεται ότι έχει ένα μεγάλο γάμο με ιστορίες, αλλά οι φιλοξενούμενοί σας συνήθως περιορίζονται σε εσάς και τους περιορισμένους κοινωνικούς κύκλους του συζύγου σας, εκτός εάν εσείς ή ο/η σύζυγός σας συνδέεστε με βασιλικές οικογένειες! Για τους ανθρώπους που θέλουν πραγματικά μεγάλα ποσοστά συμμετοχής στο γάμο τους, υπάρχουν εταιρείες που προσλαμβάνουν ανθρώπους ως επισκέπτες για διάφορες εκδηλώσεις, όπως οι γάμοι. Δεν πρέπει όμως να καθίσουν ως τυχαίοι επισκέπτες, αλλά οι άνθρωποι μπορούν ακόμη να προσληφθούν και ως bridesmaids . Υπάρχουν επίσης παρόμοιες θέσεις εργασίας και για άλλες εκδηλώσεις ζωής, όπως θρήνοι στις κηδείες. Ενώ αυτό μπορεί να φαίνεται ανορθόδοξο, αυτή η ιδέα πιθανότατα έχει απήχηση σε πολιτισμούς όπου οι γάμοι και παρόμοια θέματα ήταν σημαντικά γεγονότα που περιελάμβαναν ολόκληρη την κοινότητα.

Ψώνια για άλλους ανθρώπους

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που είναι πολύ απασχολημένοι ή ανίκανοι να φύγουν από το σπίτι τους. Εξαιτίας αυτού, υπάρχουν πολλά άτομα πρόθυμα να πληρώσουν άλλους ανθρώπους να πάνε στην αγορά για λογαριασμό τους.

Πάμε στον ύπνο… 

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που κάποιος θέλει να νοικιάσει ανθρώπους με μόνο στόχο να κοιμούνται. Επιστημονικές μελέτες, δοκιμές στα κρεβάτια, ακόμη και ειδικές εκθέσεις τέχνης. Για τους χρόνους όπου ο ύπνος πρέπει να γίνει για μεγάλα χρονικά διαστήματα, απαιτείται μερικές φορές οι συμμετέχοντες να πάρουν φάρμακο για να προκαλέσουν ύπνο.

Ακρόαση μουσικής

Πολλοί άνθρωποι επιθυμούν να ακούν μουσική ενώ κάνουν τις οικιακές τους δουλειές και αν είναι τυχεροί ακόμη και ενώ δουλεύουν. Υπάρχουν αρκετά μέρη που πραγματικά θα σας πληρώσουν για να ακούσετε μουσική όπως το Slicethepie, το MusicXray, το FusionCash, το HitPredictor και το Welocalize. Πολλά από αυτά τα μέσα όμως θα σας ζητήσουν να γράψετε κριτικές για τη μουσική.

Κολλήστε με μια καθημερινή ρουτίνα άσκησης

Οι άνθρωποι συχνά αισθάνονται πολύ απασχολημένο για να ασκηθούν καθημερινά. Υπάρχουν όμως χώροι που πραγματικά θα σας πληρώσουν για να χάσετε βάρος σε ομάδες στόχων βάρους, όπως το HealthyWage και το Dietbet. Μερικά από αυτά τα άτομα κερδίζουν χρήματα, ήδη εργάζονται για μελέτες απώλειας βάρους.

Φροντιστής σκαντζόχοιρων

Οι σκαντζόχοιροι είναι δημοφιλές κατοικίδιο ζώο σε όλο τον κόσμο, αλλά μπορεί κάποιος επίσης να δουλέψει φροντίζοντάς τους σε άγρια κατάσταση. Μια ομάδα άγριων ζώων στην Αγγλία, το Suffolk Wildlife Trust, προσλαμβάνει “hedgehog officers” για να βοηθήσουν στην παρακολούθηση των τοπικών σκαντζόχοιρων και να βεβαιωθούν ότι είναι ασφαλείς στην πόλη του Ipswich. Ο ρόλος τους απαιτεί επίσης να προωθούν την ενημέρωση για τους σκαντζόχοιρους στους ντόπιους.

Επιμέλεια: Κατερίνα Σχοινά, Φιλόλογος-Δημοσιογράφος

Πηγή: Bright Side

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close