Search

O Φιντέλ Κάστρο και το ρεκόρ που κατέχει

Ο Κουβανός επαναστάτης και πολιτικός, που κυβέρνησε με σιδηρά πυγμή την Κούβα από το 1959 έως το 2008, είναι μια αδιαμφισβήτητα ιστορική προσωπικότητα της διεθνούς πολιτικής σκακιέρας για πάνω από μισό αιώνα. Για πολλούς βέβαια παραμένει μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα με αρκετούς φίλους και υποστηρικτές αλλά και πολλούς θανάσιμους εχθρούς.

Για την Αριστερά ο Κάστρο ήταν το σύμβολο του κομμουνισμού, ενώ για τους αντικομμουνιστές ήταν ένας δικτάτορας που καταπίεζε το λαό του.

Ο Κουβανός ηγέτης Φιντέλ Κάστρο, έχει κερδίσει μία θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, ως ο άνθρωπος με τις περισσότερες απόπειρες δολοφονίας που πραγματοποιήθηκαν εναντίον του. Από όταν ανέτρεψε, το 1959 τον δικτάτορα Μπατίστα, έως το 2006, έγινε στόχος συνολικά 368 φορές. Οι Αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών προσπάθησαν να βρουν διάφορους τρόπους για να τον «βγάλουν» από τη μέση. Κυριολεκτικά σκέφτηκαν τα πάντα, από δηλητηριασμένο πούρο, δηλητηριασμένα γλυκά και ποτά, χημικά μολυσμένο μαγιό, μέχρι και εκρηκτικά σε οστρακόδερμα, καθώς αγαπούσε τις καταδύσεις και ό,τι άλλο μπορεί να σκεφτεί ο κοινός νους. Ο ίδιος όμως ήταν πάντα ένα βήμα μπροστά. Εφτάψυχος θα λέγαμε…

Τα στοιχεία που υπάρχουν για την προσωπική του ζωή είναι ελάχιστα. Ο «κομαντάντε» της κουβανικής επανάστασης κρατούσε κρυφή την προσωπική του ζωή, μακριά από την πολιτική δραστηριότητά του.

Σύμφωνα πάντα με δημοσιεύματα κυρίως του ισπανικού Τύπου, ο Κάστρο είχε παντρευτεί σε δεύτερο γάμο τη Ντάλια Σότο ντελ Βάγε, με την οποία απέκτησε πέντε αγόρια (Αντόνιο, Αλεχάντρο, Αλέξις, Αλεξάντερ, Άνχελ). Ο Κάστρο είχε ακόμη δύο παιδιά, από ισάριθμες σχέσεις του, τον Χόρχε Άνχελ και τη Φρανσίσκα. Συνολικά, από τους δύο γάμους του και τις πολυάριθμες σχέσεις του είχε αποκτήσει 9 παιδιά (7 αγόρια και 2 κορίτσια).

Το 2008, ο ηγέτης της Κούβας, με τα δύο χρυσά ρόλεξ και το πούρο, ανακοίνωσε την πρόθεση του να αποχωρήσει από το τιμόνι της Κούβας και ανέλαβε τα καθήκοντα του ο διάδοχος και αδερφός του Ραούλ. Ο Φιντέλ Κάστρο απεβίωσε στις 25 Νοεμβρίου 2016 στην Αβάνα, σε ηλικία 90 ετών.

Πηγή: HuffigtonPost

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close