Search

H θρυλική επιστήμονας, οικονομολόγος και ανθρωπίστρια Jane Goodall

Στις 3 Απριλίου 1934, η Jane Goodall γεννήθηκε στο Λονδίνο της Αγγλίας και οι πρωτοποριακές ανακαλύψεις της, μας βοήθησαν να κατανοήσουμε το ανθρώπινο είδος. Η Goodall στην δεκαετία του 1960 ακολούθησε το πάθος της μελετώντας τη συμπεριφορά των ζώων στο Εθνικό Πάρκο Gombe Stream της Τανζανίας, όπου η καινοτόμος εργασία της για τους χιμπατζήδες την έκανε την πιο διάσημη βιολόγο, εξειδικευμένη στις μελέτες των θηλαστικών ανά τον κόσμο.

Μία από τις σπουδαιότερες συμβολές της στην Ηθολογία (μελέτη της συμπεριφοράς των ζώων) είναι τα εργαλεία που χρησιμοποίησε για να παρατηρήσει τους χιμπατζήδες, ενώ παλαιότερα αυτή η μελέτη αφορούσε μόνο τους ανθρώπους.
Η Jane εξακολουθεί να εργάζεται σήμερα, περίπου 300 μέρες το χρόνο, ευαισθητοποιώντας τον κόσμο και συλλέγοντας χρήματα για την προστασία των οικοτόπων τους, μέσω της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Jane Goodall Institute (JGI) και του προγράμματος JGI για τη νεολαία Roots & Shoots που αριθμεί σχεδόν 150.000 μέλη σε περισσότερες από 130 χώρες.

Επιμέλεια: Δρ. Βίκυ Μπαφατάκη, Επικοινωνιολόγος

 

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close