Search

Υποχρεωτικά μαθήματα διαζυγίου για τους γονείς ανηλίκων που θέλουν να χωρίσουν

Μέχρι σήμερα οι Δανοί μπορούσαν να χωρίσουν με ένα κλικ μέσω Διαδικτύου, χωρίς να χρειάζεται να περάσουν κάποια περίοδο περισυλλογής ή να παρουσιαστούν στο δικαστήριο. Ωστόσο, πλέον οι γονείς ανηλίκων που θα θέλουν να πάρουν διαζύγιο θα είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθήσουν ένα σχετικό μάθημα στο Διαδίκτυο.

Από την 1η Απριλίου, στο πλαίσιο του νέου κώδικα διαζυγίου που υιοθετήθηκε, κάθε γονέας θα πρέπει να παρακολουθήσει μια ενότητα μαθημάτων διάρκειας περίπου 30 λεπτών, η οποία θα διατίθεται δωρεάν και έχει στόχο να λειτουργήσει ως ένα σύστημα πλοήγησης στη νέα του ζωή με τα παιδιά του. Όποιος δεν το κάνει πολύ απλά παραμένει παντρεμένος.

Τα μαθήματα αυτά προέρχονται από το πρόγραμμα “Συνεργασία μετά το διαζύγιο”, μια πλατφόρμα στο Διαδίκτυο την οποία δημιούργησαν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης και υιοθετήθηκε από την πολιτική τάξη της Δανίας, ως ένα είδος μπούσουλα για τα παντρεμένα ζευγάρια που θέλουν να χωρίσουν.

«Τα ψηφιακά αυτά μαθήματα δίνουν απαντήσεις σε εκατοντάδες από τα πιο βασικά ερωτήματα που τίθενται σε ένα διαζύγιο», σχολίασε στο AFP ο Υπουργός που είναι αρμόδιος για την Παιδική Ηλικία και τις Κοινωνικές Υποθέσεις. Δωρεάν πρόσβαση στο πρόγραμμα αυτό θα μπορούν να έχουν μέσω ενός απλού αιτήματος και τα ανύπαντρα ζευγάρια με παιδιά. Επισημαίνεται ότι το 54% των παιδιών στην Δανία γεννιούνται εκτός γάμου.

Το πρόγραμμα αυτό, που διατίθεται μέσω υπολογιστή, αλλά και υπό τη μορφή εφαρμογής, αποτελείται από συνολικά 17 ενότητες, οι οποίες προσφέρουν συγκεκριμένες λύσεις για δυνάμει δύσκολες καταστάσεις: από τη διοργάνωση των πάρτι γενεθλίων των παιδιών ως τις σχολικές εκδρομές.

Πηγή: ΑΠΕ – ΑΜΕ

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close