Search

«Κινηματογραφική» ανησυχία επιστημόνων – Γιγαντιαίο τσουνάμι μπορεί να… σβήσει τη Χαβάη

Παρά τα σενάρια απόλυτης καταστροφής που συνηθίζουμε να βλέπουμε στο Χόλιγουντ, οι επιστήμονες εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι υπάρχει πιθανότητα μέσα στα επόμενα 50 χρόνια, ένας μεγάλος σεισμός στην Αλάσκα να προκαλέσει ένα γιγαντιαίο τσουνάμι που θα καλύψει ολοσχερώς τη Χαβάη και θα προκαλέσει την απόλυτη καταστροφή.

Ερευνητές από πανεπιστήμιο Manoa της Χαβάης ανακάλυψαν ότι υπάρχει μία μικρή πιθανότητα στο μέλλον, ένας σεισμός μεγέθους μεγαλύτερου των 9 Ρίχτερ να χτυπήσει την Αλάσκα και να προκαλέσει ένα τσουνάμι που θα καταστρέψει τις υποδομές της Χαβάης. Η έρευνα που δημοσιεύθηκε σε γεωλογικό επιστημονικό περιοδικό, αναφέρει ότι «αυτό είναι ένα σπάνιο φαινόμενο, δεν συμβαίνει συχνά, αλλά υπάρχει πιθανότητα να συμβεί και ο στόχος ο δικός μας είναι να προσπαθήσουμε να διερευνήσουμε την πιθανότητα».

Η ομάδα ερεύνησε πληροφορίες από τους 5 μεγαλύτερους σεισμούς από το 1954 στην Καμτσάκα, το 1960 στη Χιλή, το 1964 στην Αλάσκα, στην Ινδονησία το 2004 και στο Τοχόκου το 2011. Αυτοί οι σεισμοί, απελευθέρωσαν το 50% της ενέργειας όλων των σεισμών που έχουν συμβεί από το 1900 και προκάλεσαν καταστροφικά τσουνάμι.

Σύμφωνα με την μελέτη, οι κάτοικοι στη Χαβάη θα έχουν στη διάθεσή τους μόλις 4 ώρες για να βρεθούν σε ασφαλές σημείο, όμως η οικονομία και οι υποδομές του νησιωτικού συμπλέγματος θα καταστραφούν ολοσχερώς.

Πηγή: Αποκάλυψη

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close