Search

Ένας πίνακας του 19ου αιώνα με απόκρυφα μυστικά

Ο περιβόητος μάγος του 16ου αιώνα, John Dee, απεικονίζεται να επιχειρεί κάποιο πείραμα μπροστά στη Βασίλισσα Ελισάβετ και τους αυλικούς της.

Ο πίνακας του 190υ αιώνα του Βρετανού ζωγράφου, Henry Gillard Glindoni, δια γυμνού οφθαλμού δεν φαίνεται να έχει κάτι το παράξενο, όμως μια ακτινογραφία αποκαλύπτει μια πιο απόκρυφη πλευρά του πίνακα.

Ο John Dee, φαίνεται να περιτριγυρίζεται από ανθρώπινα κρανία. Αυτή η ανακάλυψη ήταν μέρος της έκθεσης : Scholar, Courtier, Magician: The Lost Library of John Dee του Royal College of Physicians στο Λονδίνο.

«Οι διαφορές ανάμεσα στη μαγεία και τη φυσική φιλοσοφία -όπως οριζόταν τότε η επιστήμη- δεν ήταν τόσο ευδιάκριτες», εξηγεί η επικεφαλής της έκθεσης, μιλώντας για την περίοδο βασιλείας των Τυδώρ.

Ο Dee ήταν γνωστός για τις επιστημονικές του γνώσεις στα πεδία των μαθηματικών, γεωγραφίας, αλχημείας/χημείας και ιατρικής. Στον συγκεκριμένο πίνακα ενώνονται οι επιστήμες και τα σκοτεινά τελετουργικά.

Εκτός από τα κρανία, η ακτινογραφία, έκανε φανερή την ύπαρξη ενός άνδρα στον πίνακα, που δεν είναι άλλος από τον Edward Kelley, τον βοηθό του John Dee.

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close