Search

Σύλληψη τουρίστριας από την Αγγλία που έκλεψε πλακίδια από ψηφιδωτό στην Πομπηία

Η ιταλική αστυνομία έχει θέσει υπό κράτηση μια βρετανίδα γυναίκα, που είναι ύποπτη για την αφαίρεση ορισμένων μικρών ρωμαϊκών πλακιδίων από ψηφιδωτό στην Πομπηία.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης λένε ότι εντοπίστηκαν κομμένα κεραμίδια – αποκαλούμενα ως tesserae, από ένα ψηφιδωτό δαπέδου στο παγκοσμίως διάσημο House of the Anchor. Ήταν μαζί με τον πατέρα και την αδερφή της την περίοδο εκείνη στην Ιταλία. Η ζημιά εκτιμήθηκε σε 3.000 ευρώ (£2.600) από τον διαχειριστή του ιστότοπου. Το βουνό Βεζούβιος, το οποίο εξερράγη το 79 μ.Χ., σκότωσε πολλούς κατοίκους της Πομπηίας και ισοπέδωσε μια ακμάζουσα πόλη.

Η 20χρονη γυναίκα διέσχισε μια προστατευτική ράβδο γύρω από το ψηφιδωτό, όπως δήλωσε η αστυνομία. Πέρυσι, η αστυνομία συνέλαβε δύο Γάλλους τουρίστες που βρέθηκαν να κλέβουν μάρμαρα και πήλινα αντικείμενα στην Πομπηία, σύμφωνα με τις ημερήσιες εκθέσεις της Il Giornale της Ιταλίας. Tο 2016, επίσης, ένας Αμερικανός πήρε ένα κομμάτι μαρμάρου από το πάτωμα του Σπιτιού της Μικρής Κρήνης, όπως ανέφερε το δημοσίευμα.

Επιμέλεια: Κατερίνα Σχοινά, Φιλόλογος – Δημοσιογράφος

Πηγή: BBC

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close