Search

Το πιο σπάνιο διαβατήριο στον κόσμο που κατέχουν μόνο 500 άνθρωποι

Είναι ευρέως διαδεδομένο ότι ορισμένα διαβατήρια στον κόσμο έχουν μεγαλύτερη ισχύ από κάποια άλλα. Όπως για παράδειγμα το ιαπωνικό διαβατήριο είναι ένα από τα πιο ισχυρά του κόσμου. Ο κάτοχος ιαπωνικού διαβατηρίου μπορεί να επισκεφθεί 189 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο χωρίς να χρειαστεί βίζα.

Η δυνατότητα να επισκεφθεί κάποιος τόσες πολλές χώρες χωρίς βίζα είναι πραγματικά ένα εξαιρετικό προτέρημα. Βέβαια, ακόμη πιο αξιοζήλευτο είναι να κατέχει κάποιος ένα σπάνιο διαβατήριο: του Κυρίαρχου Στρατιωτικού Τάγματος της Μάλτας (γνωστό και ως τάγμα των Ιπποτών της Μάλτας).

Το τάγμα των Ιπποτών, το οποίο αναγνωρίστηκε από τον Πάπα Paschal το 1113, χορηγεί τα πιο ακριβοθώρητα ταξιδιωτικά έγγραφα στον κόσμο.

Αυτά τα διαβατήρια της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας εκδίδονται μόνο για τα μέλη του Κυρίαρχου Συμβουλίου, στους αρχηγούς και τα μέλη της διπλωματικής αποστολής τους και -σε ελάχιστες περιπτώσεις- σε ανώτερους που είναι υπεύθυνοι ειδικών αποστολών του τάγματος της Μάλτας. Σήμερα υπoλογίζεται ότι τέτοια διαβατήρια κατέχουν μόνο 500 άνθρωποι.

Το διαβατήριο έχει ισχύ 4 ετών, ενώ το τάγμα έχει διπλωματικές σχέσεις με 106 διαφορετικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ισπανίας, της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών. Παρόλα αυτά, ορισμένες χώρες δεν αποδέχονται τα διαβατήριά του – ανάμεσά τους το Ηνωμένο Βασίλειο και η Νέα Ζηλανδία.

Το τάγμα της Καθολικής Εκκλησίας λειτουργεί ως φιλανθρωπική οργάνωση που προσφέρει ανθρωπιστική και ιατρική βοήθεια σε ολόκληρο τον κόσμο. Αποτελείται από 13.500 μέλη, 80.000 μόνιμους εθελοντές και 25.000 υπαλλήλους.

Πηγή: HuffPost

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close