Search

Κατάστημα αποσύρει παπάκια σοκολάτας γιατί θεωρήθηκαν ως προϊόντα ρατσισμού

Η αλυσίδα φαγητού Waitrose κατηγορήθηκε για ρατσισμό επειδή έδωσε την ονομάσια “Ugly” στο προϊόν σοκολάτας “Trio of ducklings”. Η Βρετανική αλυσίδα τροφίμων Waitrose ζήτησε συγγνώμη, αφού κατηγορήθηκε για την ονομασία που έδωσε στα σοκολατένια παπάκια.

Το «Waitrose Trio of Chocolate Easter Ducklings» περιέχει μια λευκή, γάλακτος και μια μαύρη σοκολάτα, οι οποίες ονομάστηκαν “Fluffy”, “Crispy” και “Ugly” αντίστοιχα. Μία χρήστης του Twitter σχολίασε τον λόγο που η εταιρεία Waitrose επέλεξε να ονομάσει το πιο μαύρο παπάκι ως “Άσχημο”: «Έχοντας ακούσει γυναίκες να λένε ότι “αυτό δεν είναι σωστό”, συμφωνώ, δε φαίνεται καθόλου καλό ως όνομα και σίγουρα ρατσιστικό», έγραψε η Livia A. Aliberti στις 7 Μαρτίου 2019.

Η Waitrose ζήτησε έκτοτε συγγνώμη σε μια σύντομη δήλωσή της στο CNN: «Λυπούμε πολύ για κάθε αναστάτωση που προκάλεσε το όνομα αυτού του προϊόντος, δεν ήταν πρόθεσή μας να προκαλέσουμε οποιαδήποτε αντίδραση», αναφέρει η δήλωση. «Αφαιρέσαμε το προϊόν από την πώληση πριν από μερικές εβδομάδες, ενώ αλλάξαμε και την επισήμανση και τα παπάκια μας είναι τώρα στην πώληση ξανά». Η Aliberti ευχαρίστησε την Waitrose για την αλλαγή της ονομασίας σε ένα άλλο tweet της.

Μια πιθανή εξήγηση για την ονομασία είναι η αναφορά στο παραμύθι του Hans Christian Andersen με τίτλο το «Ασχημόπαπο». Η ιστορία αναφέρεται σε ένα ατυχές νεαρό παπάκι, που εκφοβίζεται από όλους γύρω του πριν μετατραπεί σε κύκνο.

Επιμέλεια: Κατερίνα Σχοινά, Φιλόλογος – Δημοσιογράφος

Πηγή: CNN

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close