Search

Γυναίκα έζησε έως τα 99 με τα όργανά της σε κατοπτρικές θέσεις. Μόνο η καρδιά της βρισκόταν σωστά στα αριστερά.

Mία Αμερικανίδα, η Ρόουζ Μαρί Μπέντλεϊ, μητέρα πέντε παιδιών και δεινή κολυμβήτρια, έζησε έως τα 99 της, παρόλο που τα περισσότερα όργανα της βρίσκονταν σε κατοπτρικές θέσεις μέσα στο σώμα της…. Η περίπτωση της, που ανακαλύφθηκε αρκετά μετά το θάνατό της, χαρακτηρίζεται ιατρικό παράδοξο.

Η γυναίκα, ιδιοκτήτρια ενός καταστήματος για κατοικίδια ζώα, πέθανε το 2017 και δώρισε το σώμα της για ιατρικές έρευνες στο Πανεπιστήμιο Υγείας και Επιστήμης του Όρεγκον στο Πόρτλαντ.

Οι φοιτητές σε μάθημα ανατομίας ήταν οι πρώτοι που πρόσεξαν ότι τα όργανα της δεν βρίσκονταν εκεί που θα έπρεπε να είναι. Το ήπαρ, το στομάχι και άλλα όργανα της κοιλιακής χώρας βρίσκονταν σε κατοπτρική θέση και μόνο η καρδιά της βρισκόταν σωστά στα αριστερά.

Οι γιατροί δήλωσαν έκπληκτοι που το γεγονός είχε περάσει απαρατήρητο όσο ζούσε η γυναίκα. Συνήθως η αντιστροφή της θέσης των οργάνων, φέρει απειλητικά για τη ζωή προβλήματα στην καρδιά και άλλες διαταραχές.

Μέχρι σήμερα οι γιατροί γνώριζαν μία περίπτωση, που είχε ζήσει έως τα 73, πράγμα που καθιστά την Μπέντλεϊ την κάτοχο του παγκόσμιου ρεκόρ επιβίωσης για ανθρώπους με τέτοια ασυνήθιστη ανατομία.

Η γυναίκα, όπως είπαν τα παιδιά της, δεν είχε κάποια χρόνια πάθηση εκτός από αρθρίτιδα, ενώ είχε κάνει τρεις χειρουργικές επεμβάσεις, χωρίς κάποιος γιατρός να αναφέρει ότι είδε κάτι παράξενο, εκτός από έναν που αφαίρεσε τη σκωληκοειδίτιδα και του φάνηκε σε ασυνήθιστη θέση.

Η κατάσταση αυτή οφειλόταν σε εκ γενετής σπάνια ανωμαλία, που συμβαίνει μόνο σε μια γέννηση στις 22.000.

Πηγή: BBC, cityportal.gr

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close