Search

Βενετία Chuard Πιτσιλαδή, Ψυχολόγος – Συγγραφέας: Εκπρόσωπος Sciacca Ελβετίας

Γεννήθηκε στην Μυτιλήνη, αλλά από μικρή μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου σπούδασε Δημοσιογραφία Δημόσιες και Κοινωνικές σχέσεις. Συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου στη Συμβουλευτική Ψυχολογία. Μετέπειτα σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, Ψυχολογία και Επιστήμες της Εκπαίδευσης. Πανδρεύτηκε τον Ελβετό τραπεζίτη Chuard και απέκτησε δυο παιδιά
Έχει δύο Υπηκοότητες , Ελληνική και Ελβετική.

Ζει μόνιμα στην Γενεύη όπου για πολλά χρόνια εργάστηκε κάνοντας Συμβουλευτική Ανθρωπίνων Σχέσεων. Είναι ενεργό μέλος πολλών συλλόγων, φιλανθρωπικών, πολιτισμικών, κοινωνικών, καθώς και λογοτεχνικών:

Μέλος; του συμβουλίου της “Ελβετικής Επιτροπής για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα”, της ‘”Διεθνούς Εταιρείας Φίλων του Νίκου Καζαντζάκη”, του “’Ορθόδοξου Φιλανθρωπικού Ιδρύματος¨, του Συλλόγου Ελληνίδων Κυριών Γενεύης, του Ελληνοελβετικού Συλλόγου Jean –Gabriel Eynard’’.

Εκπρόσωπος στην Ελβετία των’ Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca, τα οποία λαμβάνουν ετησίως στο Βατικανό.

Υποστηρίζει ενεργά τον ‘”Σύλλογο Κύκλου Ελληνικών Σπουδών” και τον “Σύλλογο Θεάτρου Ελλήνων Γενεύης “. Πάνω από 20 χρόνια είναι Υπεύθυνη Οργανώτρια του “Λογοτεχνικού Κύκλου Βιβλιόφιλων Γενεύης”’( 1996-2017)

Είναι ανταποκρίτρια της Ελληνικής εφημερίδας  Έγκυρος Ανταποκριτής, με σκοπό τα άρθρα της να προβάλουν τον Ελληνισμό και Φιλελληνισμό της Γενεύης καθώς και άλλων πόλεων του εξωτερικού.

Το πάθος της για την ζωή και τον άνθρωπο την οδήγησαν στην συγγραφή ποιημάτων και στίχων από νεαρή ηλικία.

Είναι Μέλος της Εθνικής Εταιρίας Των Ελλήνων Λογοτεχνών. Το πρώτο της Μυθιστόρημα κυκλοφόρησε το 2011 με τίτλο  Η θεατρίνα της ζωής  εκδόσεις Σαββάλας, το δεύτερο Βιβλίο κυκλοφόρησε τον Απρίλιο 2015 με τίτλο  Ολόγυμνη με ψυχικές χειροπέδες ‘εκδόσεις Ωκεανός και το τρίτο κυκλοφόρησε το 2019 από τις εκδόσεις Ωκεανός με τίτλο Θύελλα στη Βενετία

Το 2015 βραβεύτηκε από την Ελληνική Εταιρία Μεταφραστών Λογοτεχνίας με το Χρυσό Μετάλλιο για την συμβολή της στη διάδοση της ελληνικής γλώσσας στο εξωτερικό. Είναι Ελληνίδα της Διασποράς όπου με το έργο της, την συνεχή φροντίδα της για τα Ελληνικά Γράμματα και την Λογοτεχνία τιμά την χώρα της στο Εξωτερικό .

Venetia Pitsiladi Chuard
E-Mail:wanda.chuard@bluewin.ch
www.venetiapitsiladi.com

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close