Search

Οι ομογενείς σαρώνουν στις τηλεκουζίνες: 5 Έλληνες σε ξένα ριάλιτι μαγειρικής

Άριστοι πρεσβευτές της ελληνικής κουζίνας αποδεικνύονται οι Έλληνες σεφ του εξωτερικού. Η Ειρήνη Τζώρτζογλου, η πρώτη Ελληνίδα που κέρδισε το αγγλικό «MasterChef» για γυναίκες, είναι μόνο μία περίπτωση.

Πριν από χρόνια, ο Σπύρος Θεοδωρίδης (φωτό 3) δεν πίστευε ότι η συμμετοχή του στο ιταλικό «MasterChef» θα του χάριζε και τον πολυπόθητο τίτλο, τον οποίο, όπως είπαν οι κριτές, κέρδισε «με το σπαθί του». Για τον Σπύρο, που μεγάλωσε στο Αιγάλεω και στα 21 του χρόνια πήγε στην Ιταλία για να κυνηγήσει το όνειρό του, «η μαγειρική είναι η αγάπη για τους άλλους».

Και συνεχίζει να το αποδεικνύει μέχρι σήμερα, έχοντας εργαστεί σε μεγάλα εστιατόρια, κάνοντας εκπομπές και παραδίδοντας μαθήματα μαγειρικής.

Πριν από 12 χρόνια όμως, ένας ακόμη σεφ ελληνοϊταλικής καταγωγής, ο Μάικλ Σάιμον (φωτό 2) , διακρίθηκε με τις συνταγές του στον τηλεοπτικό διαγωνισμό μαγειρικής «The Next Iron Chef».

Είναι ιδιοκτήτης εστιατορίων και γνωστός από τις εμφανίσεις του σε εκπομπές μαγειρικής στις ΗΠΑ.

Μάλιστα το 2013, μαζί με τη δημοφιλή ηθοποιό Εύα Λονγκόρια πρωταγωνίστησαν σε διαφήμιση προώθησης γνωστής φίρμας με πατατάκια.

Ακόμη, μεγάλη καριέρα στον χώρο της μαγειρικής κάνει στην Αυστραλία και ο σεφ Γιώργος Καλομπάρης, ο οποίος είναι ένας από τους τρεις κριτές-παρουσιαστές του «MasterChef Australia».

Διατηρεί μια αυτοκρατορία που περιλαμβάνει 21 εστιατόρια στο Σίδνεϊ και στη Μελβούρνη.

Η φετινή νικήτρια του αγγλικού «MasterChef» για γυναίκες, Ειρήνη Τζώρτζογλου, ανήκει σε όλες εκείνες τις Ελληνίδες που αγαπούν τη μαγειρική, ωστόσο δεν αποφάσισαν σε νεαρή ηλικία να λειτουργήσουν επαγγελματικά σε αυτόν τον χώρο.

«Στην ηλικία μου νομίζω δεν συμβαίνουν τέτοιου είδους θαύματα» θα δηλώσει στη «Φωλιά των Κου Κου» η 61 ετών νικήτρια, για την οποία οι κριτές δήλωσαν κατά την παράδοση του μεγάλου επάθλου: «Αυτό που δεν μπορείς να διδάξεις σε κάποιον είναι η απόλυτη αγάπη και το πάθος. Και η Ειρήνη εκρήγνυται από αυτό».

Πρέσβειρα της ελληνικής κουζίνας είναι όμως και η Ελληνοαμερικανίδα Cat Cora (το πραγματικό της όνομα είναι Κατερίνα Καραγκιόζη, η οποία είναι η μοναδική γυναίκα που κατάφερε να κερδίσει τον τίτλο της «Iron Chef». Έχει παρουσιάσει τις εκπομπές της «My Country», «My Kitchen: Greece» και «Date Plate». Το μότο της ζωής της είναι: «Γίνε μεγάλος ή πήγαινε σπίτι σου». Από τις σημαντικότερες στιγμές στην καριέρα της ήταν όταν κλήθηκε να μαγειρέψει στον Λευκό Οίκο.

Πηγή: https://www.ethnos.gr

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close