Search

Οι 10 τρομακτικότερες ταινίες στην ιστορία του Netflix

Για να δείξει την ποικιλία του σε horror movies, αλλά παράλληλα και την λιγοψυχία των θεατών που δεν τις ολοκληρώνουν, το Netflix δημοσιοποίησε μία λίστα με τις 10 πιο τρομακτικές ταινίες που υπάρχουν στην πλατφόρμα. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους το κοινό φοβάται το είδος. Οι περισσότεροι πηγάζουν από την ανθρώπινη ψυχολογία και φυσιολογία, όμως δεν λείπουν και τα γνωστά τεχνάσματα που μας κάνουν να κρυβόμαστε κάτω από κουβέρτες. Μη γραμμικοί ήχοι, υποηχητικά εφέ, κοντινά πλάνα, jumpscares και αντανακλάσεις από καθρέφτες. Σύμφωνα με το Netflix, αυτό που ξεχωρίζει τους θεατές που απλά βαρέθηκαν την ταινία από αυτούς που πραγματικά φοβούνται να δουν το τέλος είναι ότι οι δεύτεροι τείνουν να την σταματούν περίπου στο 70%. Η θεωρία ακούγεται το λιγότερο αβάσιμη, παρόλα αυτά η παρακάτω λίστα με τις τρομακτικότερες ταινίες του Netflix (δεν θα τις βρείτε όλες στο ελληνικό Netflix) θα σας δώσει μία ιδέα από τις σκηνές που τρομάζουν ανεπανόρθωτα το κοινό.

The Conjuring – James Wan

Από όλα horror που υπάρχουν στο Netflix το “The Conjuring”, βασισμένο σε αληθινά γεγονότα με πρωταγωνιστές τους Βέρα Φαρμίγκα και Πάτρικ Ουίλσον, είναι αυτό που πλησιάζει περισσότερο στην κλασσική έννοια του όρου. Αν και έχει θεωρηθεί από πολλούς ως “χάσιμο χρόνου” και υπερεκτιμημένο, ο Τζέιμς Γουάν του “Dead Silence” κατόρθωσε με μεγάλες σκηνές, εναλλαγές προοπτικής και κάποια παραδοσιακά jumpscares να τρομάξει τους θεατές για τα καλά. Ειδικότερα, στην σκηνή όπου ένα πνεύμα τρομάζει τα παιδάκια της οικογένειας και οι θεατές δεν έχουν εικόνα αυτού, ο Γουάν δείχνει με την κάμερά του τα μέρη, όπου θεωρητικά βρίσκεται εκείνη την ώρα το “κακό” ,ώσπου ξαφνικά αποκαλύπτει την μάγισσα πάνω σε ένα γραφείο. Το επόμενο ακριβώς πλάνο, με το κοντινό στο πρόσωπο της μάγισσας, είχε αφήσει τους θεατές να παραληρούν.

México Bárbaro

Σε αυτήν την ανθολογία πολλών Μεξικανών σκηνοθετών, που έχει αφήσει το στίγμα μιας διεθνούς τρομακτικής εμπειρίας στην λογική των “V/H/S” και “XX”, κάθε ιστορία δίνει και μία διαφορετική διάσταση του φόβου. Ο Άαρον Σότο στην δική του μικρή ιστορία με τίτλο “Drena” έδωσε στο “Mexico Barbaro” μία σκηνή εφάμιλλη του αποτρόπαιου θεάματος όταν ένα έφηβο κορίτσι καπνίζει ένα τσιγάρο ενός πτώματος και βλέπει ένα γυμνό, απρόσωπο πλάσμα που της λέει να στραγγίξει το αίμα από την μήτρα της αδερφής της. Στην επόμενη σκηνή βλέπουμε την εντολή αυτή να γίνεται πραγματικότητα.

The Human Centipede 2 – Tom Six

Όσοι είδαν την συγκεκριμένη ταινία, σίγουρα δεν την έχουν ξεχάσει. Η κοινωνική περιέργεια που περιτριγυρίζει την ταινία παρόλα αυτά ωθεί το κοινό να πάρει μία ματιά από αυτήν την σειρά ταινιών όπου κάποιοι τρελοί άνθρωποι προσπαθούν να κατασκευάσουν μια ανθρώπινη σαρανταποδαρούσα ράβοντας το κεφάλι στον πρωκτό κάποιου άλλου. Ως εκ τούτου καμία σκηνή δεν ήταν χειρότερη από τις άλλες καθώς όλες μας κράτησαν ξύπνιους για πολλά βράδια.

The Void – Steven Konstaski, Jeremy Gillespie

Το 2016 η ομάδα της Astron-6, η οποία ασχολείται με πολλά κινηματογραφικά είδη, έκανε την πιο τρομακτική –μέχρι τώρα, ταινία της. Η ιστορία ακολουθεί έναν σερίφη ο οποίος βρίσκεται εν μέσω μιας τελετουργίας, η οποία έχει σκοπό να ενώσει το ανθρώπινο σύμπαν με ένα άλλο τερατόμορφο. Το “The Void” γνέφει προς το “Hellraiser” ,ενώ φέρνει κοντά και το ιδιόμορφο σύμπαν του H.P Lovecraft με νοσοκόμες που μεταμορφώνονται σε αράχνες και γυναίκες που γεννούν πλοκάμια αντί για μωρά.

Raw – Julia Ducournau

Στο φιλμ της γαλλίδας Ντουκουρνό ένα κορίτσι ανακαλύπτει της κανιβαλιστικές της ορέξεις κατά την παραμονή της στο κολλέγιο. Το “Raw” είναι ένα βραδυφλεγές ανατριχιαστικό θρίλερ στο οποίο ακολουθούμε την Τζαστίν καθώς τρώει από ωμά κοτόπουλα μέχρι ανθρώπινη σάρκα. Στην πιο ακραία σκηνή της ταινίας βλέπουμε την πρωταγωνίστρια να καταβροχθίζει το κομμένο δάχτυλο της αδερφής της.

JeruZalem – Doron Paz, Yoav Paz

Με αισθητική που θυμίζει το “The Blair Witch Project” το “JeruZalem” των Paz κινηματογραφείται από την οπτική ενός ανθρώπου, εν προκειμένω της Σάρα, με μία χλιαρή αρχή στην οποία κυριαρχεί η κινηματογράφηση, τουλάχιστον μέχρι να επιτεθούν τα ζόμπι στην Ιερουσαλήμ. Στην πορεία η Σάρα δεν αργεί να μολυνθεί και έτσι βλέπουμε την μεταμόρφωση της, εξακολουθώντας να παρατηρούμε τα πάντα από την δική της οπτική γωνία, μέχρι που αυτοκτονεί δια πυροβολισμού στο κεφάλι.

Carnage Park – Mickey Keating

Στο “Carnage Park” από την αρχή όλα φαίνονται δυσοίωνα. Μυστηριώδεις τύποι, ζεστά χρώματα και μία γυναίκα που παλεύει για επιβίωση στην έρημο. Πολλές σκηνές θα καταφέρουν να τρομάξουν τον επίδοξο θεατή όμως στο μυαλό μας παραμένει ακόμα ο χαρακτήρας της Άσλευ Μπελ η οποία ούσα δεμένη με ένα πτώμα προσπαθεί να ελευθερώσει τον εαυτό της. Και η λύση δεν είναι καθόλου ευχάριστη.

Cabin Fever – Travis Zariwny

Στο remake του “Cabin Fever” του 2002 έχουμε τους ίδιους ρυθμούς αλλά λιγότερους ενοχλητικούς φοιτητές. Η ταινία αρχίζει με το ίδιο sequence δηλαδή με έναν άντρα λουσμένο στο αίμα από τον σκύλο του ο οποίος σαπίζει εκ των έσω. Αν οι θεατές μπόρεσαν να δουν και κάτι από την υπόλοιπη ταινία λογικά θα εγκατέλειψαν όταν η Κάρεν βγαίνει από μία αποθήκη ξερνώντας αίμα ολούθε.

Teeth – Mitchell Lichtenstein

Παρόμοια με την κοπέλα του “Raw”, στο “Teeth” η Ντον ανακαλύπτει ότι πάσχει από vagina dentate και ξεκινάει να πειραματίζεται με την σεξουαλικότητά της δαγκώνοντας τα γεννητικά όργανα των αντρών που συνευρίσκεται. Αποκρουστικό θέαμα, διεστραμμένες σκηνές με κάποιες θετικές κριτικές ωστόσο το “Teeth” είναι ένα επίπονο θέαμα.

Piranha 3D – Alexandre Aja

Παρωδία του “Jaws”; Μπορεί. Κανείς όμως δεν αρνείται το γεγονός ότι πρωταγωνιστές που καταβροχθίζονται από πεινασμένα πιράνχας είναι εύκολο θέαμα. Το μυαλό πίσω από τους χειρότερους εφιάλτες μας, Alexandre Aja των “High Tension” και “The Hills Have Eyes” , έπαιξε σοβαρά με το κοινό, όχι με τον υπαρξιακό του φόβο αλλά με την αιματηρή πλευρά του. Η ταινία έκανε την επιτυχία της αλλά είναι αμφίβολο ότι το κοινό την παρακολούθησε αυτούσια.

Πηγή: Move it Mag

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close