Search

Κατάπαυση του πυρός στην Λωρίδα της Γάζας

Η ηρεμία επανήλθε σήμερα στη λωρίδα της Γάζας, χάρη στην κατάπαυση του πυρός που ανακοινώθηκε από τους Παλαιστινίους, μετά τη σοβαρότερη από το 2014 έκρηξη βίας που εκδηλώθηκε με το Ισραήλ. Παρόλα αυτά, όλα δείχνουν πως πρόκειται για μια προσωρινή κατάσταση. Οι Παλαιστίνιοι πρότειναν μια κατάπαυση του πυρός, η οποία τέθηκε σε ισχύ πριν από την ανατολή του ηλίου σήμερα, που αρχίζει το ραμαζάνι, πράγμα το οποίο έκαναν γνωστό -δύο παλαιστίνιοι και ένας αιγύπτιος- αξιωματούχοι, που ζήτησαν να μην γίνουν γνωστά τα στοιχεία τους.

Η κατάπαυση του πυρός δεν έχει επιβεβαιωθεί από την Ισραηλινή πλευρά, η οποία εν γένει επιφυλάσσεται να επιβεβαιώνει τέτοιες εκεχειρίες.

Οι εχθροπραξίες κλιμακώθηκαν χθες Κυριακή για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, με τον ισραηλινό στρατό να πλήττει συνολικά από το Σάββατο 320 στόχους στη Λωρίδα της Γάζας, σε αντίποινα για τις εκτοξεύσεις 600 ρουκετών από Παλαιστίνιους μαχητές, εκ των οποίων 35 έπεσαν σε κατοικημένες περιοχές. Οι νεκροί στην πλευρά του Ισραήλ είναι τέσσερις, ενώ στη Λωρίδα της Γάζας ανέρχονται σε τουλάχιστον 23 από το Σάββατο. Δεκαεννέα Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν μόνο χθες, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close