Search

Oι χειρότερες εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων στην Ευρώπη

Ταξιδεύετε στην Ευρώπη και ψάχνετε να νοικιάσετε αυτοκίνητο; Πριν το κάνετε, ίσως θα πρέπει να συμβουλευτείτε την ετήσια έρευνα από την ομάδα καταναλωτών Which?, που καταγράφει τις καλύτερες αλλά και τις χειρότερες εταιρείες ενοικίασης οχημάτων.

Η ισπανική εταιρεία Goldcar βρίσκεται στον πάτο της σχετικής κατάταξης, για πέμπτη φορά τα έξι τελευταία χρόνια, σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε η Which?.

Οι καταγγελίες για την εταιρεία περιλαμβάνουν αγενές προσωπικό, άσκηση πίεσης κατά την πώληση υπηρεσιών και κρυφές χρεώσεις. Περίπου το 38% των πελατών δήλωσαν ότι σίγουρα δεν θα σκέφτονταν ποτέ ξανά να προτιμήσουν την Goldcar.

Η εταιρεία προσφέρει θεωρητικά φθηνές τιμές – 13 ευρώ την ημέρα κατά μέσο όρο – αλλά το 40% των πελατών ανέφεραν κάποιο πρόβλημα, με την πλειοψηφία να καταγγέλλει έξτρα χρεώσεις πιστωτικών καρτών αλλά και κακή εξυπηρέτηση.

Η εξαγορά της από τον γίγαντα της βιομηχανίας «Europcar» είχε αυξήσει τις ελπίδες βελτίωσης, αλλά η συνολική βαθμολογία των πελατών μειώθηκε στο 39%, στην έρευνα του 2019.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα κλήθηκαν να αξιολογήσουν τις εταιρείες σε διάφορους τομείς, όπως η σαφήνεια των πρόσθετων χρεώσεων, η σαφήνεια του τελικού κόστους μίσθωσης, η σχέση ποιότητας/τιμής, καθώς και η μέση τιμή ανά ημέρα για την κράτηση.

Η Europcar κατέχει επίσης την InterRent, η οποία αναδείχθηκε δεύτερη χειρότερη φίρμα στη σχετική λίστα.

Η υπερχρέωση για ζημιές αποτελεί ένα συνηθισμένο πρόβλημα στον κλάδο. Πέρυσι, η έρευνα της Which? διαπίστωσε ότι ορισμένες εταιρείες αύξησαν τις τιμές τους κατά 300%.

Στην κορυφή της κατάταξης βρίσκονται η Cicar (Car Canary Islands) και η AutoReisen, δύο τοπικές εταιρείες στα Κανάρια Νησιά της Ισπανίας. Οι πελάτες τους εμφανίζονται ευχαριστημένοι με την τιμολόγηση και τις δωρεάν πρόσθετες προσφορές προς τους οδηγούς.

Μεταξύ των μεγαλύτερων εταιρειών, η Enterprise και η αδελφή εταιρεία Alamo κατέγραψαν τις κορυφαίες επιδόσεις, στην έρευνα που κάλυψε τις εμπειρίες 2.178 ατόμων που νοίκιασαν αυτοκίνητο από τον Ιανουάριο του 2018 έως τον Ιανουάριο του 2019.

Οι καλύτερες εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων

Cicar

AutoReisen

Alamo

Οι χειρότερες εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων

Goldcar

InterRent

Firefly

Πηγή: HuffPost.gr

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close