Search

Σύγχρονο σκλαβοπάζαρο στη Βραζιλία όπου έκαναν καλλιστεία με ορφανά παιδιά για να διαλέξουν οι υποψήφιοι γονείς

«Πασαρέλα υιοθεσίας» στήθηκε στη Βραζιλία, με ορφανά παιδιά μέχρι και τεσσάρων ετών να παρελαύνουν μπροστά στους υποψήφιους αναδόχους! Η εικόνα σκλαβοπάζαρου έχει πυροδοτήσει διεθνείς αντιδράσεις.

Περίπου 18 παιδιά από τη Βραζιλία αναγκάστηκαν να ανεβούν σε μια σκηνή μέσα σε ένα εμπορικό κέντρο στο Cuiaba, την Τρίτη το βράδυ ελπίζοντας να κερδίσουν τη συμπάθεια των πιθανών ανάδοχων γονιών τους.

Το πρακτορείο τοπικής υιοθεσίας χαρακτήρισε την εκδήλωση ως «μια νύχτα στην οποία οι υποψήφιοι – οι άνθρωποι που είναι κατάλληλοι να υιοθετήσουν – μπορούν να γνωρίσουν τα παιδιά που είναι κατάλληλα για εκείνους»

Αλλά το θέαμα των ορφανών που αναγκάζονται να ποζάρουν στην πασαρέλα έχει ξεσηκώσει διαμαρτυρίες, με κάποιους να σημειώνουν πως οι «διοργανωτές» συμπεριφέρθηκαν στα παιδιά σαν να είναι ζώα ή σκλάβοι.

Περίπου 200 υποψήφιοι γονείς παρακολούθησαν την εκδήλωση, η οποία παρουσιάστηκε σαν να είναι «μια διαφορετική μέρα για τα παιδιά στα οποία έφτιαξαν μόνα τους τα μαλλιά, τα ρούχα και το μακιγιάζ για την παρέλαση»….

«Παιδιά να κάνουν πασαρέλα ώστε οι υποψήφιοι θετοί γονείς να δουν πόσο όμορφα, φιλικά και επιλέξιμα είναι, εμένα μου θυμίζει εποχές σκλαβοπάζαρου όταν οι άνθρωποι εξέταζαν τα σώματα και τα δόντια των Αφρικανών προκειμένου να καταθέσουν την προσφορά τους» έγραψε σε ανάρτησή του στo Twitter ο δικηγόρος Εντουάρντο Μαχόν….

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Βραζιλίας στις πρόσφατες εκλογές, Γκιγιέρμε Μπούλος το χαρακτήρισε ως «αδιανόητη ανωμαλία»

Πηγή: Μηχανή του Χρόνου

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close