Search

Μπαλαδόροι που σκόραραν στην καρδιά ηθοποιών του παλιού ελληνικού σινεμά

Οι έρωτες των άσων των γηπέδων με διάσημες κυρίες της τέχνης.

Βραδιά τελικού Τσάμπιονς Λιγκ η αποψινή και εκατομμύρια ποδοσφαιρόφιλοι θα στηθούν μπροστά στις τηλεοράσεις τους για να δουν τον κρίσιμο αγγλικό «εμφύλιο» ανάμεσα στην Τότεναμ και τη Λίβερπουλ.

Με αφορμή τον αποψινό μεγάλο τελικό, μπαίνουμε σε ποδοσφαιρκούς lifestyle ρυθμούς και θυμόμαστε γνωστούς Έλληνες ποδοσφαιριστές που έβαλαν γκολ στην καρδιά διάσημων πρωταγωνιστριών του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

Μίμης Στεφανάκος – Μάρθα Καραγιάννη & Βασίλης Κωνσταντίνου-Μάρθα Καραγιάννη

Εκτός από τη μεγάλη δόξα που γνώρισε στα γήπεδα με τη φανέλα του Ολυμπιακού, ο Στεφανάκος πρωταγωνίστησε σε ταινίες («Κομήτης Χάλεϊ», «Καραγκούνα», «Ο διαιτητής», «Σκότωσα για το παιδί μου», «Αθήνα ώρα 12») καθώς και στην καρδιά της εκρηκτικής Μάρθας Καραγιάννη με την οποία παντρεύτηκαν το 1961. Ο γάμος τους κράτησε δυο χρόνια και η ντίβα του παλιού ελληνικού κινηματογράφου τη δεκαετία του 1970 στράφηκε στον αιώνιο αντίπαλο γνωρίζοντας και πάλι τον έρωτα στο πρόσωπο του γοητευτικού τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού, Βασίλη Κωνσταντίνου.

Τάσος Μητρόπουλος – Έλενα Ναθαναήλ

Ο γνωστός άσος του Ολυμπιακού ευτύχησε να έχει στο πλάι του μια από τις ομορφότερες γυναίκες του ελληνικού σινεμά, την Έλενα Ναθαναήλ. Η σχέση τους υπήρξε από τα πιο μακροχρόνια love story χωρίς ποτέ να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας, μέχρι που τους χώρισε ο θάνατος της αγαπημένης ηθοποιού.

 

Κώστας Βασιλείου-Ρένα Βλαχοπούλου

Η Ρένα Βλαχοπούλου γνώρισε και ερωτεύτηκε τον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ το 1938, στην τρυφερή ηλικία των 16 μόλις ετών και ενώ εργαζόταν σε ζαχαροπλαστείο στη Σπιανάδα. Τρελά ερωτευμένη με τον Βασιλείου, το 1939 η Βλαχοπούλου τον ακολούθησε στην Αθήνα και το ζευγάρι παντρεύτηκε. Ωστόσο ο γάμος του διαλύθηκε έπειτα από δυο χρόνια και αξέχαστη ηθοποιός βρήκε παρηγοριά στον τότε αρχηγό του Παναθηναϊκού, Γιάννη Κωστόπουλου, τον οποίο παντρεύτηκε το 1942.

Μίμης Δομάζος-Βίκυ Μοσχολιού

Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για το πιο διάσημο ζευγάρι του ποδοσφαίρου και του τραγουδιού. Στο γάμο του άσου του Παναθηναϊκού και της αλησμόνητης λαϊκής μας τραγουδίστριας συγκεντρώθηκε 30.000 κόσμος, οπαδοί κυρίως των Πρασίνων αλλά και θαυμαστές της Μοσχολιού. Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι ουκ ολίγες φορές, οι παίκτες του Παναθηναϊκού γιόρτασαν τις μεγάλες τους επιτυχίες στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδούσε η Μοσχολιού. Ωστόσο, το διάσημο ζευγάρι έριξε τίτλους τέλους στο γάμο του το 1979.

Γιώργος Κούδας-Μαρία Μπόνου (Μαρί Μπονέ)

Όταν το 1966 αποχαιρέτησε τον ΠΑΟΚ και εγκαταστάθηκε στο Πασαλιμάνι για μια ποδοσφαιρική καριέρα στον Ολυμπιακό, ο Γιώργος Κούδας γνώρισε και γοητεύτηκε από τη 19χρονη τότε χορεύτρια και ανερχόμενη τραγουδίστρια Μαρί Μπονέ κατά κόσμον Μαρία Μπόνου. Το 1968 ο Κούδας επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη και τον ακολουθεί και η Μπονέ με την οποία παντρεύεται την ίδια χρονιά και κουμπάρο τον τότε πρόεδρο του ΠΑΟΚ, Γιώργο Παντελάκη. Ο γάμος τους κράτησε 8 χρόνια και το 1976 οι δυο τους χώρισαν «λόγω ασυμφωνίας χαρακτήρων».

Μερικά ακόμα διάσημα ζευγάρια από το χώρο του ποδοσφαίρου και της τέχνης ήταν ο Λεωνίδας Ανδριανόπουλος και η Δέσπω Διαμαντίδου που η σχέση τους αποκαλύφθηκε μετά τον θάνατο της ηθοποιού το 2004 από τον ίδιο τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού. Επίσης ο Παράσχος Αυγητίδης που διατηρούσε δεσμό με τη μεγάλη βεντέτα του ελαφρολαϊκού τραγουδιού Καίτη Μπελίντα, ο Τάκης Λουκανίδης με την ηθοποιό Αννα Φόνσου, αλλά και ο σέντερ φορ του Ολυμπιακού, Γιώργος Σιδέρης με τη χορεύτρια, σοουγούμαν και ηθοποιό Έρρικα Μπρόγερ, που μετέπειτα παντρεύτηκε τον Κώστα Βουτσά.

Πηγή: www.reader.gr

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close