Search

18ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου: Τριπλή βράβευση για τη ναυαγοσωστική ταινία του Στάθη Αβραμίδη

Βουλγαρία, 13-17/6/2019: Στο 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ερυθρών Σταυρών και Υγείας κατατέθηκαν 3.200 ταινίες από 120 χώρες. Από Ελληνικής πλευράς, βραβεύτηκε η ταινία «Ωδή στη Χαρά της Διάσωσης», o σκηνοθέτης Στάθης Αβραμίδης και ο πρωταγωνιστής Λουκάς Μπισταράκης που κέρδισαν τις εντυπώσεις και προκάλεσαν δάκρυα συγκίνησης και θαυμασμό.

Το Φεστιβάλ ιδρύθηκε το 1965. Ανήκει στην «Κατηγορία Α», μαζί με τα Φεστιβάλ Καννών και Βενετίας. Διοργανώνεται από τον Βουλγάρικο Ερυθρό Σταυρό και το Πανεπιστήμιο Ιατρικής Βάρνας. Τελεί υπό την αιγίδα του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, της UNESCO και της Αντιπροεδρίας της Βουλγαρικής Δημοκρατίας.

Η ταινία «Ode to (Lifesaving) Joy», με πρωταγωνιστή τον «πατέρα» της Ελληνικής επαγγελματικής ναυαγοσωστικής Λουκά Μπισταράκη κάνει αναφορά σε πρώιμες ιστορικές στιγμές που θεμελίωσαν την ναυαγοσωστική στην Ελλάδα.

Η ταινία, ο δημιουργός και ο πρωταγωνιστής της επαινέθηκαν από διοργανωτές και κοινό. Σε ακροατήριο 900 ατόμων, ο Αβραμίδης τιμήθηκε στην τελετή έναρξης με Βραβείο Εξέχουσας Προσφοράς για το έργο του στη ναυαγοσωστική.

Με το ίδιο βραβείο τιμήθηκε και ο Μπισταράκης. Ο Αβραμίδης τιμήθηκε αργότερα και με το Βραβείο Δεσποτικής Αφήγησης. Το 2012, είχε τιμηθεί για την ίδια ταινία με το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ιστορίας Υγρού Στίβου. O Επικεφαλής της Κριτικής Επιτροπής και δημιουργός του Baywatch, Greg Bonann, την είχε χαρακτηρίσει «θαυμάσια ταινία».

Ο Δρ. Στάθης Αβραμίδης, ασχολείται με την εφαρμοσμένη και αθλητική ναυαγοσωστική στην ΣΕΦΑΑ Αθηνών, στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Έχει μπει δύο φορές στο Παγκόσμιο Hall of Fame Κολύμβησης.

Το World Open Water Swimming Association τον κατάταξε στους “50 Σπουδαιότερους Υδατανθρώπους της Ιστορίας” ανάμεσα σε μεγαθήρια του Χόλυγουντ και του υγρού στίβου. Στόχος του είναι να βελτιώσει την ναυαγοσωστική νομοθεσία και να αναπτύξει την αθλητική ναυαγοσωστική.

Η ταινία τελεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας. Το μοντάζ έκανε ο ταλαντούχος Σταμάτης Τριπόδης και την αφήγηση ο Robert Dillon.

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close