Search

Πρωτοποριακή επέμβαση σε έμβρυο για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην Γ’ Μαιευτική και Γυναικολογική κλινική του ΕΚΠΑ, στο Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ»

Πρωτοποριακή επέμβαση σε έμβρυο με σοβαρού βαθμού συγγενή διαφραγματοκήλη πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την ομάδα ενδομητρίων επεμβάσεων της Γ΄ Πανεπιστημιακής Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής, στο Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ» στις 15-6-2019.

Η ενδομήτρια επέμβαση έγινε υπό την επίβλεψη της Διευθύντριας της Κλινικής Καθηγήτριας Σοφίας Καλανταρίδου. Την επέμβαση πραγματοποίησε επιτυχώς, υπό ενδοσκοπική και υπερηχογραφική καθοδήγηση, ο Υπεύθυνος της Μονάδας Θεραπείας Εμβρύου, ακαδημαϊκός υπότροφος Γεώργιος Παπαϊωάννου, σε συνεργασία με τον Υπεύθυνο της Μονάδας Θεραπείας Εμβρύου στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Μιλάνου, Αναπληρωτή Καθηγητή Εμβρυομητρικής Ιατρικής κ. Nicola Persico, την Επιμελήτρια της Πανεπιστημιακής Κλινικής του Μιλάνου κυρία Isabella Fabietti και την αναισθησιολόγο Διευθύντρια ΕΣΥ της Β’ Πανεπιστημιακής Κλινικής Αναισθησιολογίας, Στάμω Ματιάτου.

Η ενδομήτρια επέμβαση σχεδιάστηκε με την καθοδήγηση του διεθνούς φήμης Καθηγητή Εμβρυϊκής Ιατρικής στο King’s College Hospital του Λονδίνου, Κύπρου Νικολαΐδη.

Η μετεγχειρητική πορεία της μητέρας και του εμβρύου είναι ομαλή. Η κατάσταση του εμβρύου απαιτεί στενή παρακολούθηση μέχρι τον τοκετό και την τελική χειρουργική επιδιόρθωση της βλάβης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στη Γραμματεία της Γ’ Πανεπιστημιακής Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής, τηλ. 210-5832244.

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close