Search

Ένα αφιέρωμα σ’ έναν από τους μεγαλύτερους αναγνωρισμένους Έλληνες ζεν πρεμιέ τον Κώστα Κακκαβά

Eίναι Έλληνας Ηθοποιός του κινηματογράφου και του θεάτρου. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 8.1.1936 και φοίτησε στη σχολή του Εθνικού Θεάτρου απ’ όπου πήρε άδεια ηθοποιού, ως εξαιρετικό ταλέντο. Οι γονείς του χώρισαν όταν ήταν ακόμα μαθητής και τον μεγάλωσαν οι τρεις αδελφές της μητριάς του, ενώ ο πατέρας του ήταν κρατικός γιατρός, λείποντας συχνά από το σπίτι. Μεγαλώνοντας ήξερε ενδόμυχα, ότι θα γινόταν μια μέρα ηθοποιός, αλλά δεν το αποκάλυπτε στον πατέρα του, γιατί εκείνος πάντα διαφωνούσε.

Πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση ήταν στην ταινία “Στέλλα” (1955) του Μιχάλη Κακογιάννη όπου πήρε μέρος με το ψευδώνυμο Κώστας Καράλης και ήταν μόλις 19 χρονών. Επίσης, και η Μελίνα Μερκούρη, έκανε το ντεμπούτο της και η ταινία έκανε μεγάλη επιτυχία!!! Και η ταινία έγινε γνωστή και στο εξωτερικό, ως φαβορί στο «Χρυσό Φοίνικα», στο Φεστιβάλ Καννών. Δεν κέρδισε βραβείο, αλλά πολλές εντυπώσεις…

Εκείνη την εποχή, συναγωνίστηκε, επίσης, ζεν πρεμιέ,  τον Ανδρέα Μπάρκουλη. Οι δύο νεαροί, τότε, προκαλούσαν θαυμασμό, στα νεαρά κορίτσια. Οι μαθήτριες, είχαν χωριστοί σε δυο στρατόπεδα των Κακκαβικών, και Μπαρκουλικών, θαυμαστριών.

Ακολούθησε η μία και μόνη συνεργασία του με τη Φίνος Φιλμς στον “Αγαπητικό της βοσκοπούλας” (1955). Στη συνέχεια πρωταγωνίστησε σε πολλές ταινίες, κυρίως μελοδραματικές.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’70 εγκατέλειψε τον κινηματογράφο. Επανήλθε στο σινεμά το 1996 με την ταινία του Νίκου Ζερβού “Ο Βαρώνος” και ακολούθησαν 2 ακόμη ταινίες, η “Συμφωνία χαρακτήρων” (1998) της Λουκίας Ρικάκη και “Στη σκιά του Λέμμυ Κώσιον” (2002) του Νίκου Ζερβού.

Συμπρωταγωνίστησε ακόμη στο μονόπρακτο “Η αγγελία” του Γιώργου Σκούρτη στη σειρά της ΕΡΤ “Ελληνικά μονόπρακτα” (2006).

O Κώστας Κακκαβάς είναι σήμερα 83 ετών και όμως, ακόμα και σήμερα ασκείται σαν έφηβος! Το σώμα του διατηρείται ωσάν ενός έφηβου και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από έναν σαραντάρη αθλητή.  Διατηρεί πλέον, δικό του γυμναστήριο, στη Φιλοθέη. Ποτέ του δεν κάπνιζε και δεν έπινε, ενώ έκανε πάντα σωστή διατροφή, ώστε να διατηρείται πάτα σε φόρμα.

Συνεχίζει να είναι γόης και ωραίος, παρά τα πέρας της ηλικίας του.

Της Σοφίας Βαλαβάνη

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close