Search

Διέσχισε με ένα βαρέλι τον Ατλαντικό και έφτασε στην Καραϊβική

Ένας Γάλλος, 71 ετών, διέπλευσε τον Ατλαντικό Ωκεανό μέσα σε ένα τεράστιο πορτοκαλί βαρέλι και έφτασε αισίως στον προορισμό του, την Καραϊβική, μετά από τέσσερις μήνες. Εκμεταλλεύτηκε μόνο τα θαλάσσια ρεύματα για να φτάσει στον προορισμό του.

Ο Ζαν Ζακ Σαβέν ξεκίνησε από τα Κανάρια Νησιά, στα ανοικτά των ακτών της Δυτικής Αφρικής, στις 26 Δεκεμβρίου 2018 – κατευθυνόμενος δυτικά μέσα σε μια κάψουλα δικής του κατασκευής που έμοιαζε με βαρέλι. Η κάψουλα έχει υποστεί μετατροπές και διαθέτει ένα κρεβάτι, μια κουζίνα και χώρο αποθήκευσης.

Διέσχιζε περίπου δυο μίλια την ώρα, χωρίς κινητήρα. Κατά μήκος της διαδρομής ο Σαβέν άφησε αναγνωριστικά σημάδια, ώστε να βοηθήσει τους ωκεανογράφους να μελετήσουν τα ρεύματα του Ατλαντικού. Έφτασε στον Άγιο Ευστάθιο της Καραϊβικής μετά από ταξίδι 2.930 ναυτικών μιλίων.

«Τα πάντα έχουν ένα τέλος … Τελικά, εδώ είμαι στο τέλος αυτής της περιπέτειας», έγραψε στο Facebook, αφού έπιασε στεριά για πρώτη φορά φέτος.

Ένα κέντρο καταδύσεων στον Άγιο Ευστάθιο καλωσόρισε τον Σαβέν, προσθέτοντας στο Facebook ότι του δόθηκε επίσης δωμάτιο σε ένα ξενοδοχείο στο νησί.

«Κάποιοι αστειεύονταν και ρωτούσαν αν τον συνέλαβαν κατά την άφιξή του επειδή ήταν τόσο τρελός», δήλωσε στο CNN κάτοικος του νησιού. Αυτό το ταξίδι, όμως, δεν ήταν η πρώτη μεγάλη περιπέτεια του Σαβέν. Προηγουμένως εργάστηκε ως στρατιωτικός αλεξιπτωτιστής και ιδιωτικός πιλότος και ανέβηκε στις Άλπεις το 2015.

Μετά την Καραϊβική, σειρά έχει το ταξίδι στη Γουαδελούπη με βάρκα και ως τελικός προορισμός – με το βαρέλι – είναι το σπίτι του.

Πηγή: HuffPost.gr

 

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close