Search

Κόρη νεκρού αστυνομικού γεννιέται τρία χρόνια μετά τον θάνατο του πατέρα της

Ο Αμερικανός αστυνομικός, Wenjian Liu νοσηλεύονταν σοβαρά τραυματισμένος σε νοσοκομείο του Brooklyn το 2014, όταν οι γιατροί ρώτησαν τη γυναίκα του, αν ήθελε να κρυοσυντηρηθεί το σπέρμα του, ούτως ώστε να μπορέσει κάποια μέρα να κυοφορήσει το παιδί του. Η γυναίκα του ανταποκρίθηκε θετικά στο ερώτημα των γιατρών και δυόμισι χρόνια μετά τη δολοφονία του συζύγου της Liu , η χήρα γέννησε την κόρη τους.

Η Chen έδωσε το όνομα “Angelina” στο μωρό της, ως ανάμνηση για τον δολοφονημένο ήρωα άντρα της, του οποίου το αστυνομικό καπέλο ήταν τοποθετημένο δίπλα της στο κρεβάτι του νοσοκομείου New York-Presbyterian στο East Side.

Την ημέρα που η Chen υποβλήθηκε σε τεχνητή γονιμοποίηση, “είδε ένα όνειρο ότι ο Wenjian ήταν εκεί με ένα λευκό φόρεμα που έμοιαζε με άγγελο και ότι της παρέδωσε ένα μωρό, και είπε,” είναι ένα κορίτσι, ένα μικρό αγγελούδι, “. Επομένως η Chen γνώριζε πριν από όλους ότι ήταν κορίτσι.

Το μωρό γεννήθηκε υγιές, ήταν αξιολάτρευτο, χαμογελούσε και είχε πολλά αύρα μαλλιά.

Η Chen, ήταν πρόσφατα παντρεμένη με τον αστυνομικό σύζυγό της, όταν εκείνος και ο συνάδελφός του έπεσαν σε ενέδρα και τραυματίστηκαν θανάσιμα από έναν τρελό που είχε μένος με τους αστυνομικούς.

Πηγές ανέφεραν ότι η γέννηση του μωρού ήταν ιδιαίτερα οδυνηρή για τους γονείς του Liu , οι οποίοι έχασαν τον μοναχογιό τους.

Οι γονείς του εκλιπόντος αστυνομικού κρατούν στα χέρια τους την εγγονή τους

 

Ο πατέρας και η μητέρα του Liu , που ζουν στο Μπρούκλιν, πήγαν στο νοσοκομείο για να δουν την εγγονή τους, λίγες ώρες μετά τη γέννησή της. Οι παππούδες ήταν αρκετά συγκινημένοι και έκλαιγαν, καθώς κρατούσαν στην αγκαλιά τους το μωρό.

Ο συνεργάτης του Liu , Rafael Ramos καθόταν στο περιπολικό τους στο Μπρούκλιν στις 20 Δεκεμβρίου, 2014, όταν ο μανιακός δολοφόνος, Ismaaiyl Brinsley, πλησίασε προς το όχημά τους και τους πυροβόλησε θανάσιμα. Λίγες ώρες νωρίτερα, ο Brinsley είχε γράψει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, “βάζω φτερά στα γουρούνια σήμερα” και αργότερα αυτοκτόνησε.

Οι δυο αστυνομικοί που έχασαν την ζωή τους στο καθήκον

 

Ο Liu και ο Ramos άφησαν την τελευταία τους πνοή στο νοσοκομείο Woodhull και “εκείνο το βράδυ, οι γιατροί ρώτησαν την Chen αν ήθελε να συλλέξουν το σπέρμα του”.

Στον επικήδειο του άντρα της, η Chen αποκάλεσε τον άνδρα της Liu “ήρωά μου”.

Κείμενο: Παναγιώτης Ανδρεάδης, Γιώργος Μαράτσης 

Επιμέλεια κειμένου: Βίκυ Μπαφατάκη, MSc Βιοηθικής

 

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close