Search

Νέο μεγάλο θολωτό τάφο εντόπισαν οι αρχαιολόγοι στο Ανάκτορο του Νέστορος

Σε μια σπουδαία ανακάλυψη προχώρησαν οι γνωστοί αρχαιολόγοι που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Πυλίας, Τζακ Ντέιβις και Σάρον Στόκερ από το Πανεπιστήμιο του Σινσινάτι, ο οποίοι μετά τον παγκοσμίου πια, φήμης, τάφο του πολεμιστή που ανακαλύφθηκε πριν από 4 χρόνια κοντά στο ανάκτορο του Νέστορος, φέρεται πως έχουν εντοπίσει έναν ακόμα τεράστιο θολωτό τάφο.

Στην αποκάλυψη αυτή προέβη ο αρχαιολόγος, καθηγητής και υπεύθυνος για την Αρχαία Μεσσήνη, Πέτρος Θέμελης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά, πως μετά τον τάφο με τα χρυσά και τα αντικείμενα που μας… θάμπωσαν σχετικά πρόσφατα, σκάβουν και έχουν βρει αυτόν τον τεράστιο, θολωτό τάφο. Ο κ. Θέμελης δε θέλησε να προβεί σε περαιτέρω αναφορές, αφού η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και ακόμη δεν έχει διαρρεύσει το παραμικρό. Πάντως, η εξέλιξη αυτή, αναμένεται να έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την Μεσσηνία, η οποία μπαίνει για μια ακόμη φορά, στον παγκόσμιο χάρτη που αποτυπώνει τα πιο σημαντικά μνημεία του κόσμου.

Το στοίχημα της Αρχαίας Μεσσήνης

Την ίδια στιγμή, που οι περισσότεροι χαρακτηρίζουν ως βαριά βιομηχανία τον τουρισμό, διαφημίζοντας τον πολιτισμό και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Μεσσηνίας, κάποιοι άλλοι, μοιάζει να την έχουν εδώ και πολλά χρόνια αφήσει στο έλεός της, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του καθηγητή και γνωστού αρχαιολόγου και επιστημονικά υπεύθυνου, του Πέτρου Θέμελη. Ο ίδιος έχει γίνει ένα με την περιοχή και έχει ταυτίσει το είναι και τη ζωή του με την Αρχαία Μεσσήνη και συγκλονίζει περιγράφοντας την πραγματική εικόνα και όσα ελέω πολιτικών αποφάσεων, συμβαίνουν στον πανέμορφο αυτό χώρο.

«Η Αρχαία Μεσσήνη είναι ένας τεράστιος χώρος με σταδιακά αυξανόμενη επισκεψιμότητα και μεγάλη δυναμική ακόμη περαιτέρω ανάπτυξης. Θέλει όμως παρεμβάσεις. Ένα πρόγραμμα, ώστε να μπορέσει να επιβιώσει στα χρόνια που έρχονται! Εγώ φυσικά, θα παραμείνω ως επιστημονικός διευθυντής και υπεύθυνος όσο αντέχω, αλλά δεν είμαι… αιώνιος! Πρέπει το κράτος, η υπηρεσία, το υπουργείο Πολιτισμού, να αναλάβει τα ηνία και να οδηγήσει τα… άλογα, στο σωστό δρόμο της ανάπτυξης, γιατί η Αρχαία Μεσσήνη προσφέρεται για την ανάπτυξη ολόκληρου του νομού, αφού με την λαμπρή πόλη της Καλαμάτας, την Costa Navarino και άλλες περιοχές, αποτελεί πόλο έλξης και αυτό, πρέπει να του εκμεταλλευτούμε όλοι», δήλωσε ο καθηγητής ο οποίος μίλησε για όλα αυτά τα σημαντικά ζητήματα, στον Best 97.3, εναποθέτοντας τις ελπίδες του στη νέα υπουργό Λίνα Μενδώνη, η οποία με το «καλημέρα», συμπεριέλαβε την εν λόγω περιοχή, σε εκείνες στις οποίες σαν άλλο… όχημα, θα στηριχθεί ο πολιτισμός, για να καταστεί… βιώσιμος. «Πραγματικά πιστεύω ότι θα κάνει ότι μπορεί», πρόσθεσε ο κ. Θέμελης που περιέγραψε ανάγλυφα την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην Αρχαία Μεσσήνη, στην οποία το όποιο έργο τα τελευταία χρόνια, γίνεται αποκλειστικά και μόνο, με χορηγίες.

Πηγή: Foninews.gr

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close