Search

Η Ινδία θα μπορούσε να απαγορεύσει την εμπορευματοποίηση της παρένθετης μητρότητας

Ένα αμφισβητούμενο νομοσχέδιο που απαγορεύει την εμπορευματοποίηση της παρένθετης μητρότητας έχει περάσει από την κάτω βουλή ι (Lok Sabha) του ινδικού κοινοβουλίου. Εάν περάσει από την ανώτερη βουλή – το οποίο δεν είναι καθόλου βέβαιο – θα επιτρέπεται μόνο η αλτρουιστική παρένθετη μητρότητα, υπό αυστηρές συνθήκες.

Ο υπουργός Υγείας Harsh Vardhan περιέγραψε το νομοσχέδιο ως “λύση ανάγκης”. “Μια πρόχειρη εκτίμηση αναφέρει ότι υπάρχουν περίπου 2.000-3.000 κλινικές παρένθετης μητρότητας που λειτουργούν παράνομα στη χώρα και μερικές χιλιάδες αλλοδαπών ζευγαριών καταφεύγουν στην πρακτική της παρένθετης μητρότητας στην Ινδία.

“Λόγω της έλλειψης νομοθεσίας για τη ρύθμιση της παρένθετης, η πρακτική της παρένθετης μητρότητας έχει καταστρατηγηθεί από τις κλινικές αναπαραγωγής, γεγονός που οδηγεί σε αχαλίνωτη εμπορευματοποίηση της παρένθετης μητρότητας και σε ανήθικες πρακτικές”, λέει το νομοσχέδιο .

Ακόμα και οι συνθήκες για την αλτρουιστική παρένθετη μητρότητα θα είναι πολύ περιοριστικές. Μόνο τα άτεκνα, στείρα, ετεροφυλόφιλα ζευγάρια που είναι Ινδοί πολίτες θα είναι σε θέση να αποκτήσουν ένα μωρό μέσω της παρένθετης. Μόνο μια παντρεμένη και στενή συγγενής με δικό της παιδί θα ήταν επιλέξιμη για να γίνει παρένθετη μητέρα, χωρίς να παρέχει δικό της γεννητικό υλικό.

Η εμπορευματοποίηση της παρένθετης μητρότητας νομιμοποιήθηκε στην Ινδία το 2002, αλλά μετά από σειρά σκανδάλων, απαγορεύτηκε το 2018 για τους αλλοδαπούς και μάλιστα το νομοσχέδιο το απαγόρευε εντελώς.

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close