Search

Ανακαλύφθηκε στο Περού η μεγαλύτερη ανθρωποθυσία παιδιών που έχει βρεθεί ποτέ

Αρχαιολόγοι στο Περού αποκάλυψαν αυτό που εκτιμάται ότι είναι η μεγαλύτερη μεμονωμένη ανθρωποθυσία παιδιών στην ιστορία.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, οι σοροί 227 θυμάτων, ηλικιών μεταξύ 5 και 14 ετών, βρέθηκαν κοντά στην παραθαλάσσια πόλη Χουαντσάκο, βόρεια της πρωτεύουσας του Περού, Λίμα. Θεωρείται πως η ανθρωποθυσία έγινε πάνω από 500 χρόνια πριν.

Η ανακάλυψη αυτή έγινε περίπου έναν χρόνο μετά από την ανακάλυψη άλλων δύο χώρων ανθρωποθυσιών παιδιών στη χώρα με 200 σορούς.

Αρχαιολόγοι είπαν στο AFP πως κάποια από τα πτώματα στον νέο αρχαιολογικό χώρο είχαν ακόμα μαλλιά και δέρμα όταν έγινε η ανασκαφή

Φαίνεται πως τα παιδιά θυσιάστηκαν ενώ ο καιρός ήταν υγρός και τάφηκαν με κατεύθυνση προς τη θάλασσα, κάτι που σημαίνει ότι πιθανότατα θυσιάστηκαν για να εξευμενίσουν τους θεούς των Τσιμού.

Οι Τσιμού βρίσκονταν στις βόρειες ακτές του Περού και ήταν ένας από τους πιο ισχυρούς πολιτισμούς της περιοχής. Έφτασαν στο αποκορύφωμα της ισχύος τους μεταξύ του 1200 και του 1400, πριν κατακτηθούν από τους Ίνκα, οι οποίοι με τη σειρά τους κατακτήθηκαν από τους Ισπανούς.

Λάτρευαν έναν θεό του φεγγαριού ονόματι Σι, για τον οποίο, αντίθετα με τους Ίνκα, πίστευαν ότι ήταν πιο ισχυρός από τον ήλιο. Στο πλαίσιο των λατρευτικών δραστηριοτήτων συχνά γίνονταν θυσίες.

Οι ανασκαφές συνεχίζονται στον χώρο και οι αρχαιολόγοι εκτιμούν ότι μπορεί να ανακαλυφθούν περισσότερες σοροί.

https://www.huffingtonpost.gr & https://www.bbc.com

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close