Search

Σκότωσαν την κόρη μου για εμπόριο οργάνων» Καταγγελία-σοκ Ρώσου πατέρα για μοντέλο που πέθανε στην Τουρκία

Σοκ προκαλούν οι καταγγελίες ενός 38χρονου Ρώσου ότι η κόρη του δολοφονήθηκε κατά τη νοσηλεία της σε νοσοκομείο της Τουρκίας με στόχο το εμπόριο των οργάνων της.

Η 16χρονη Σοφία Λανσάκοβα έπαθε σκωληκοειδίτιδα ενώ έκανε διακοπές στην επαρχία της Αττάλειας στη νότια Τουρκία. Η άτυχη κοπέλα πέθανε οκτώ ώρες αργότερα με φρικτούς πόνους κι οι γονείς της καταγγέλλουν φόνο εκ προμελέτης, ότι δηλαδή της αφαίρεσαν όργανα για να τα πουλήσουν στη μαύρη αγορά.

Όπως υποστήριξε ο πατέρας της, Βιάτσελαβ Λανσάκοβ, μετά την επιστροφή της σορού της κόρης του στη Ρωσία οι ιατροδικαστές «κατέγραψαν την απουσία ορισμένων οργάνων, περιλαμβανομένης της μήτρας». Οι Ρώσοι γιατροί που εξέτασαν τη σορό της Σοφίας είπαν ότι η αιτία θανάτου της κοπέλας ήταν η περιτονίτιδα, κάτι που δεν είχαν αναφέρει οι γιατροί στην Τουρκία. Το πλήρες πόρισμα της νεκροψίας στη Ρωσία αναμένεται στις αρχές του επόμενου μήνα.

«Εγώ νομίζω ότι πρόκειται για φόνο» είπε συντετριμμένος ο πατέρας στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο TVK6. «Η πρώτη διάγνωση ήταν οξεία σκωληκοειδίτιδα, αλλά οι γιατροί δεν έκαναν τίποτε. Το παιδί μας πέθανε με τις αναλύσεις, τις εξετάσεις και τους ορούς. Και ποιο ήταν το νόημα; Έχω διαβάσει για άλλες παρόμοιες υποθέσεις κι υποπτευόμαστε ότι όλα έγιναν για εμπόριο οργάνων», πρόσθεσε υποστηρίζοντας ότι οι αρχές στην Τουρκία καθυστέρησαν να στείλουν πίσω τη σορό της κοπέλας στην πατρίδα της.

Η 16χρονη, που είχε λάβει μέρος σε διαγωνισμούς ομορφιάς στην ιδιαίτερη πατρίδα της το Κρασνογιάρσκ και είχε εργαστεί ως μοντέλο, φέρεται να νοσηλεύτηκε σε αρκετές ιδιωτικές κλινικές καθώς είχε νιώσει έντονους πόνους στην κοιλιακή χώρα και το στήθος ενώ έκανε διακοπές στην πόλη Μαχμουτλάρ. Οι γιατροί σε μια από τις κλινικές αυτές θέλησαν να τη στείλουν στην πρωτεύουσα της Τουρκίας, αλλά δεν επαρκούσε ο χρόνος για τη διακομιδή της. Οι κλινικές αρνήθηκαν κατηγορηματικά τις αιτιάσεις των γονιών της κοπέλας για κλοπή οργάνων της, υποστηρίζοντας ότι εισήχθη σε «εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση» κι ήταν «αδύνατο να τη σώσουν» και απείλησαν ότι θα κινηθούν νομικά για να προστατέψουν τη φήμη τους.

O πατέρας της Σοφίας έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν ζητώντας του να πιέσει για να διερευνηθεί η υπόθεση. Υποστηρίζει δε ότι μια μαγνητική τομογραφία έδειξε συσσώρευση υγρού στην κοιλιακή χώρα της κόρης του κι οι γιατροί δεν έκαναν τίποτε. «Τι έκαναν τόσες ώρες οι γιατροί στις κλινικές Siedra και Yasham; Σκότωναν το παιδί μας; Σας ζητώ να επιμεληθείτε της υπόθεσης», έγραψε. Οι ρωσικές Αρχές φέρονται να ξεκίνησαν προκαταρκτική ποινική έρευνα για την υπόθεση.

Πηγή: iefimerida.gr

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close