Search

Μέσα στο λαμπερό Ανάκτορο των Βερσαλλιών με ένα «κλικ»

Μία εικονική περιήγηση στα διαμερίσματα του Λουδοβίκου 14ου. από την Google Arts and Culture.

Η Google Arts and Culture σε συνεργασία με το Ανάκτορο των Βερσαλλιών προσφέρουν στους χρήστες της δημοφιλούς πλατφόρμας, μια εικονική περιδιάβαση στα διαμερίσματα του Λουδοβίκου 14ου. Χρησιμοποιώντας την επιστήμη μέτρησης από φωτογραφίες (φωτογραμμετρία) ο τεχνολογικός κολοσσός κατάφερε να αναπαραστήσει μοντέλα του παλατιού του «Βασιλιά Ήλιου», σε τρεις διαστάσεις.

Η αμερικανική εταιρεία συνέλεξε πάνω από 4TB δεδομένων και με 15 δισεκατομμύρια πίξελ δημιούργησε την εφαρμογή Versailles.

Η εφαρμογή καθοδηγεί τους επισκέπτες στα βασιλικά διαμερίσματα, στο παρεκκλήσιο και στην όπερα. Οι χρήστες του HTC Vive και του Oculus Rift μπορούν να αγγίξουν και να εξερευνήσουν περισσότερους από 100 πίνακες, γλυπτά και άλλα έργα τέχνης.

Επιπλέον, η εταιρεία παρουσίασε μια online έκθεση με περισσότερα από 398 αντικείμενα (τεχνουργήματα, πίνακες). Σε αυτήν περιλαμβάνονται τρισδιάστατα μοντέλα αντικειμένων όπως το ερμάριο με τα κοσμήματα της Μαρίας Αντουανέτας, η κλίνη του βασιλιά και μια πληθώρα πορτρέτων ιδιαίτερα υψηλής ευκρίνειας της βασιλικής οικογένειας, καθώς και αρχειακών φωτογραφιών των Βερσαλλιών.

Το ανάκτορο των Βερσαλλιών βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από το Παρίσι, στις Βερσαλλίες και σήμερα αποτελεί ένα από τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Το ανάκτορο, που είναι αναμφισβήτητα το πιο λαμπρό παλάτι της Ευρώπης, αποτελείται από τρια μέρη: το κύριο όπου έμενε η βασιλική οικογένεια και έχει το σχήμα U και άλλες δυο πτέρυγες δεξιά και αριστερά όπου έμεναν οι ευγενείς, ο κλήρος και οι υπουργοί. Εκτός όμως από τις εκτάσεις και τα δωμάτια, το ανάκτορο είναι δημοφιλές και για τους τεράστιους κήπους μαζί με τα συντριβάνια και τα αγάλματα, στα οποία είναι αποτυπωμένη η ελληνική μυθολογία. Η έκταση φτάνει τα 800 εκτάρια.


Μικρό Τριανόν, τραπεζαρία,…
DEA / G. DAGLI ORTI VIA GETTY IMAGES
Μικρό Τριανόν, τραπεζαρία, Παλάτι Βερσαλλιών. Γαλλία.
«Μέσα από την περιήγηση μπορείτε να δείτε από κοντά ταπισερί, πίνακες, ταβάνια, γλυπτά και έπιπλα. Για μια πιο προσωπική εμπειρία, επιλέξτε Night mode και εξερευνήστε το παλάτι υπό το φως των φλογών στα τζάκια» προτείνουν οι δημιουργοί της εφαρμογής.

Σαλόνι της Αφροδίτης,…
DEA / G. DAGLI ORTI VIA GETTY IMAGES
Σαλόνι της Αφροδίτης, Ανάκτορο Βερσαλλιών.

Πηγή: https://www.huffingtonpost.gr

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close