Search

Πόλος έλξης ιατρικού τουρισμού το Κέντρο εξωσωματικης της «Γένεσις Αθηνών»

Κι αυτό, επειδή το κέντρο, που διευθύνει ο δρ Κώστας Πάντος, πρωτοπορεί σε τεχνογνωσία, οργάνωση και εργαστηριακές υποδομές, έχει από τα υψηλότερα διεθνώς ποσοστά επιτυχίας με την πρώτη προσπάθεια και εξασφαλίζει ότι θα γεννηθεί ένα υγιές παιδί, αφού μεταξύ άλλων γίνεται και προεμφυτευτική διάγνωση και επιλέγεται, για εμφύτευση, ένα από τα απολύτως υγιή έμβρυα.

Υψηλά ποσοστά επιτυχίας και «γερά
παιδιά» εξασφαλίζει η προεμφυτευτική διάγνωση

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της προσέλκυσης ιατρικού τουρισμού για εξωσωματική είναι ένα πρόσφατο δημοσίευμα στηΡουμανία, όπου ζευγάρι Ρουμάνων αρχιτεκτόνων, περιγράφει, πως μετά από 10 ανεπιτυχείς προσπάθειες, αποφάσισαν να δοκιμάσουν την 11η στο φημισμένο κέντρο στην Ελλάδα. Ενθουσιασμένη πλέον η γυναίκα αναφέρει στο δημοσίευμα «θα γίνω μητέρα, μετά από 11 προσπάθειες. Έπρεπε να το είχα ψάξει απ’ την αρχή καλύτερα».

«Νόσοι όπως η μεσογειακή αναιμία ή η κυστική ίνωση που φοβίζουν γενιές ολόκληρες αποτρέπονται αφού πριν ακόμα εμφυτευθούν τα έμβρυα στη μήτρα ελέγχονται για πάνω από 350 ασθένειες και τελικά τοποθετούνται μόνο τα υγιή», εξηγεί στο «Εθνος – Υγεία» ο δρ Κώστας Πάντος.

Πρωτοποριακές μέθοδοι. «Σημαντική είναι και η αξιοποίηση της μεθόδου στις περιπτώσεις που ένα παιδάκι γεννιέται ώστε να είναι ιστοσυμβατός δότης για το πάσχον αδερφάκι του. Δηλαδή, στις περιπτώσεις όπου ένα παιδάκι πάσχει από μια νόσο όπως η λευχαιμία και απειλείται η ζωή του, αλλά μπορεί να θεραπευτεί με μεταμόσχευση μυελού των οστών ή ομφαλοπλακουντιακού αίματος, οι γονείς ζητούν να προχωρήσουμε σε προεμφυτευτική γενετική διάγνωση για να γεννηθεί ένα παιδί ιστοσυμβατό με το πάσχον αδελφάκι του και να το σώσει. Και σε αυτό η κλινική μας είναι πρωτοπόρα, αφού είναι η πρώτη που το εφάρμοσε με μεγάλη επιτυχία σώζοντας αρκετά παιδάκια. Ορισμένες από τις παγκόσμιες πρωτιές μας είναι:

•Το επιστημονικό μας έργο συμπεριλαμβάνεται στην παγκόσμια ιστορία του IVF (www.IVF-Worldwide.com), δηλαδή της ιστορίας της εξωσωματικής γονιμοποίησης.
•Από εμάς γεννήθηκε το πρώτο παιδί στον κόσμο με βιοψία βλαστοκύστεων απαλλαγμένο από μεσογειακή αναιμία το 2004
•Από εμάς γεννήθηκε το πρώτο παιδί στον κόσμο, απαλλαγμένο από χρόνια κοκκιωματώδη νόσο,το οποίο έσωσε το αδερφάκιτου, δίνοντας του βλαστικά κυττάρα για μεταμόσχευση το 2005

•Από εμάς έγιναν οι πρώτες γεννήσεις στο κόσμο υγιών παιδιών, τα οποία σύμφωνα με τα γονίδιά τους και χωρίς την παρέμβασή μας ήταν πιθανό να πάσχουν από σπάνια γενετικά νοσήματα όπως η νόσος Cadasil(2006), η συγγενής υπερπλασία των επινεφριδίων(2006), το σύνδρομο γναθοπροσωπικής δυσόστωσης FSHD (2007).
•Το 2007 η ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ προσέλκυσε το ενδιαφέρον του διεθνούς ειδησεογραφικού δικτύου CNN για τη γέννηση υγιούς παιδιού από μια οικογένεια φορέων του συνδρόμου LEBER, που μέχρι τότε είχαν γεννήσει δύο τυφλά παιδιά. Η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου μέσα από τις οθόνες για αρκετές ημέρες.
•Από εμάς επετεύχθη η πρώτη εγκυμοσύνη στην Ελλάδα μετά από προεμφυτευτική γενετική διάγνωση όλων των χρωμοσωμάτων με τη μέθοδο Αrray-CGH το 2010

Διαβάστε το δημοσίευμα GENESIS_ATHINON_ΕΤΗΝΟΣpdf

Πηγή: EΘNOΣ THΣ KYPIAKHΣ 13 Απριλίου 2014 

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close